FinansWatch

Aktionær: Danske Bank har smidt 164 mia. væk

Danske Bank-toppen fik en voldsom kritik af aktionær Egon Geertsen, der opfordrede bestyrelsen til at gå af.

164 mia. kr.

Så mange penge har Danske Banks ledelse smidt overbord på grund af manglende dygtighed. Det voldsomme beløb fremkommer af en sammenligning mellem Danske Banks og Nordeas børsværdi før og efter finanskrisen.

Beregningen var udgangspunktet for en traditionen tro voldsom kritik fra formanden for Danske Banks aktionærforening, Egon Geertsen, der brugte ca. 20 minutter af generalforsamlingens tid tirsdag på at kritisere bankens ledelse og bestyrelse under krisen.

Banken var reelt fallit

Han stiller selv op som kandidat til bestyrelsen og mener at kunne bidrage med "sund fornuft":

"Hvorfor skal vi sidde og takke jer, når I reelt har kørt banken fallit," spurgte Egon Geertsen den afgående formand Alf Duch-Pedersen.

Han henviste bl.a. til, at Danske Bank har en meget høj gearing på 27 gange egenkapitalen, og at de penge reelt var tabt, da det så værst ud.

Formand forsvarer sig

Den afgående formand Alf Duch-Pedersen forsvarede sig med, at banken har været igennem en turbulent tid og pegede på, at banken ikke har tabt mere markedsværdi end andre sammenlignelige europæiske banker, selvom nogle også har gjort det bedre.

"Uanset hvor mange gange, du siger, at banken var gået fallit, så passer det ikke. Man kan se i regnskabet, at banken aldrig kom under en kapitaloverdækning på 30 mia. kr., men det var turbulente tider, det medgiver jeg," svarede Alf Duch-Pedersen, der henviste til, at 98-99 pct. år for år har støttet den siddende bestyrelse og direktion.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs