FinansWatch

Aktionær: Danske Bank har smidt 164 mia. væk

Danske Bank-toppen fik en voldsom kritik af aktionær Egon Geertsen, der opfordrede bestyrelsen til at gå af.

164 mia. kr.

Så mange penge har Danske Banks ledelse smidt overbord på grund af manglende dygtighed. Det voldsomme beløb fremkommer af en sammenligning mellem Danske Banks og Nordeas børsværdi før og efter finanskrisen.

Beregningen var udgangspunktet for en traditionen tro voldsom kritik fra formanden for Danske Banks aktionærforening, Egon Geertsen, der brugte ca. 20 minutter af generalforsamlingens tid tirsdag på at kritisere bankens ledelse og bestyrelse under krisen.

Banken var reelt fallit

Han stiller selv op som kandidat til bestyrelsen og mener at kunne bidrage med "sund fornuft":

"Hvorfor skal vi sidde og takke jer, når I reelt har kørt banken fallit," spurgte Egon Geertsen den afgående formand Alf Duch-Pedersen.

Han henviste bl.a. til, at Danske Bank har en meget høj gearing på 27 gange egenkapitalen, og at de penge reelt var tabt, da det så værst ud.

Formand forsvarer sig

Den afgående formand Alf Duch-Pedersen forsvarede sig med, at banken har været igennem en turbulent tid og pegede på, at banken ikke har tabt mere markedsværdi end andre sammenlignelige europæiske banker, selvom nogle også har gjort det bedre.

"Uanset hvor mange gange, du siger, at banken var gået fallit, så passer det ikke. Man kan se i regnskabet, at banken aldrig kom under en kapitaloverdækning på 30 mia. kr., men det var turbulente tider, det medgiver jeg," svarede Alf Duch-Pedersen, der henviste til, at 98-99 pct. år for år har støttet den siddende bestyrelse og direktion.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs