FinansWatch

Danske Bank-toppen vil have mere i lønningsposen

Danske Banks bestyrelse foreslår at hæve bestyrelsesmedlemmernes honorar og genindføre den resultatafhængige løn for direktionen, der ellers har været suspenderet.

Ellers bliver det svært at tiltrække de rigtige personer til at lede banken. Det forklarer afgående bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen i sin beretning på bankens generalforsamling.

"Som en del af den løbende evaluering sammenligner bestyrelsens aflønningsudvalg også aflønning af bestyrelsen med niveauet i tilsvarende virksomheder. Her har vi kunnet se, at Danske Bank ligger noget under. Danske Bank har behov for at kunne tiltrække bestyrelsesmedlemmer og har behov for at tilbyde en honorering, der står mål med den indsats og den tid, der skal lægges i bestyrelsesarbejdet," siger Alf Duch-Pedersen.

Vil afskaffe loft

Bestyrelsen foreslår at hæve det faste årlige honorar til 450.000 kr. mod 325.000 kr. i 2010. Formanden skal ifølge forslaget fortsat have det tredobbelte. Til gengæld nedsættes betalingen for at være med i et udvalg til 150.000 kr. fra 200.000 kr. Udvalgsformænd skal fortsat have 40.000 kr. for deres indsats.

Samtidig ønsker bestyrelsen at afskaffe "maksimeringen af honorarerne". Hidtil har der været et loft over honoreringen for formandskabet på fire gange det faste årlige honorar og for den øvrige bestyrelse på to gange det faste honorar.

Vil genindføre incitamentsprogram

For Danske Banks direktører er der også noget at komme efter, hvis de vel at mærke lever op til bestyrelsens forventninger. Bestyrelsen ønsker at genindføre det incitamentsprogram, der blev suspenderet i 2008.

"Puljen til resultatafhængig løn vil blive fastlagt med udgangspunkt i en vurdering af koncernens budgetopnåelse samt en række målepunkter," siger Alf Duch-Pedersen.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs