FinansWatch

Danske Bank mærker international konkurrence

Da finanskrisen var på sit højeste forsvandt de internationale konkurrenter fra det danske marked for store erhvervskunder. Nu er de tilbage, og det mærker man i Danske Bank.

”Der er sket en stigning i marginalerne efter den finansielle krise og det gælder også de større kunder. Efter et stykke tid med et fladt marked, er der kommet mere gang i aktiviteten og det betyder også, at de store internationale banker, der forsvandt fuldstændig fra det danske marked under krisen er tilbage igen,” siger Peter Straarup.

I forbindelse med en række store organisatoriske ændringer slog Danske Bank for nylig alle sine globale aktiviteter for de store erhvervskunder sammen i en ny enhed, Global Corporate Banking, der også rummer Corporate Finance.

”Som en konsekvens af den øgede konkurrence fokuserer vi nu tværnationalt på de store kunder, der jo er internationale. Vi kan se, at marginalerne er blevet klemt en smule ind, men det er ikke sådan, at det ikke kan betale sig at beskæftige sig med området:” siger Peter Straarup.

”Mange af de store kunder er så prisbevidste, at de fokuserer på, hvad obligationsmarkedet koster. Og mange af de kunder, har vi introduceret til obligationsmarkedet, så de får en længereløbende finansiering, der er meget konkurrencedygtig,” siger Peter Straarup.

Hovedparten af de største danske virksomheder har Nordea og Danske Bank som primær bankforbindelse – er det et billede i kan fastholde?

”Ja det vil jeg tro. Mange af de udenlandske konkurrerer på enkelttransaktioner - ikke på at blive primær bankforbindelse.”

Hvad med det næste lag af danske banker?

”Det er ikke min forventning, at vi for alvor vil blive udfordret fra den front på de helt store herhjemme”

Hvor ligger de største muligheder for at vinde markedsandele på erhvervsområdet?

”Det er svært at sige, men de mellemstore erhvervskunder er da et interessant område. Absolut. Og så vil jeg også forvente at afdelingen for vores store kunder kan føje yderligere til bankens indtjening og grundlag,” siger Peter Straarup.

Læs resten af interviewet med Peter Straarup her:

Straarup lukker krigskassen til 2014

Teknologien skal sikre Danske Banks vækst

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs