FinansWatch

Regioner til have pensionskasser på banen

De nye supersygehuse til 40 mia. kr. skal delvist finansieres via danskernes pensionsopsparinger, foreslår Carl Holst, formand for Danske Regioner.

Regeringen og Danske Regioner indleder i dag forhandlingerne om næste års økonomi og finansieringen af de nye supersygehuse. Med sig til forhandlingerne har Danske Regioner ifølge Børsen et forslag om, at de nye supersygehuse til 40 mia. kr. delvist skal finansieres via offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor pensionskasser kan investerer danskernes opsparinger. Den melding modtages med glæde i PensionDanmark.

»Vi er meget positive over for at udvikle modeller, hvor regioner og pensionskasser kan arbejde sammen. Især fordi der findes erfaringer allerede med sygehusbyggeri i udlandet. Så man behøver ikke opfinde den dybe tallerken en gang til,«, siger Pension Danmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen til Børsen.

Pensionsselskabernes investeringer i dansk infrastruktur har været diskuteret i årevis, men indtil videre er det mest blevet ved snakken.

Lang vej til OPP-succes

PensionDanmark vil investere 5-10 milliarder i infrastruktur

Pensionsselskaber vil bygge broer

Ny start for OPP

F&P efterlyser politisk mod

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs