FinansWatch

PensionDanmark vil investere 5-10 milliarder i infrastruktur

Efter investeringerne i havmølleparkerne i Nysted og ved Anholdt, har PensionsDanmark fået mod på flere investeringer i dansk infrastruktur, lover direktør Torben Möger Pedersen.

Der har været langt fra udmeldinger til reel handling, når det gælder samarbejde mellem staten og pensionsselskaberne om investeringer i dansk infrastruktur.

For mens pensionsselskaberne har investeret på livet løs i udlandet, er der ikke sket meget i Danmark.

Men ifølge adm. direktør Torben Möger Pedersen, er PensionDanmark nu klar til at sætte skub i de danske investeringer også. Hvad enten det er investeringer i vedvarende energi, hospitaler, renovering af skoler, kloakker, veje eller lign.

Mod på mere

”Vores investeringer i havmølleparkerne i Nysted og ved Anholt er et gennembrud for investeringer af danske pensionskassemidler i dansk infrastruktur. Der er udviklet en model, som kan og bør genbruges på andre områder. Med den erfaring, vi nu har oparbejdet på området og internt i organisationen, giver det os mod på mere”, siger Torben Möger Pedersen i en pressemeddelelse med henvisning til de 4 milliarder man har investeret på vandet. Derudover har man investeret 8 mia. i infrastruktur – men udelukkende i udlandet.

”Min vurdering er, at vi de næste fem år kan investere 5-10 mia. kr. mere i infrastruktur, hvis de rigtige projekter dukker op. Det er derfor positivt, at regeringen med Konkurrencepakken har åbnet for en dialog med investorerne om at skabe bedre muligheder for OPP-projekter i Danmark ”, siger Torben Möger Pedersen i meddelesen.

Det fremgår dog ikke, hvor mange af de ekstra milliarder, man vil sætte i spil på dansk grund.

Pensionsselskaber vil bygge broer

Pensionsselskaber langt fra dansk infrastruktur

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs