FinansWatch

PensionDanmark vil investere 5-10 milliarder i infrastruktur

Efter investeringerne i havmølleparkerne i Nysted og ved Anholdt, har PensionsDanmark fået mod på flere investeringer i dansk infrastruktur, lover direktør Torben Möger Pedersen.

Der har været langt fra udmeldinger til reel handling, når det gælder samarbejde mellem staten og pensionsselskaberne om investeringer i dansk infrastruktur.

For mens pensionsselskaberne har investeret på livet løs i udlandet, er der ikke sket meget i Danmark.

Men ifølge adm. direktør Torben Möger Pedersen, er PensionDanmark nu klar til at sætte skub i de danske investeringer også. Hvad enten det er investeringer i vedvarende energi, hospitaler, renovering af skoler, kloakker, veje eller lign.

Mod på mere

”Vores investeringer i havmølleparkerne i Nysted og ved Anholt er et gennembrud for investeringer af danske pensionskassemidler i dansk infrastruktur. Der er udviklet en model, som kan og bør genbruges på andre områder. Med den erfaring, vi nu har oparbejdet på området og internt i organisationen, giver det os mod på mere”, siger Torben Möger Pedersen i en pressemeddelelse med henvisning til de 4 milliarder man har investeret på vandet. Derudover har man investeret 8 mia. i infrastruktur – men udelukkende i udlandet.

”Min vurdering er, at vi de næste fem år kan investere 5-10 mia. kr. mere i infrastruktur, hvis de rigtige projekter dukker op. Det er derfor positivt, at regeringen med Konkurrencepakken har åbnet for en dialog med investorerne om at skabe bedre muligheder for OPP-projekter i Danmark ”, siger Torben Möger Pedersen i meddelesen.

Det fremgår dog ikke, hvor mange af de ekstra milliarder, man vil sætte i spil på dansk grund.

Pensionsselskaber vil bygge broer

Pensionsselskaber langt fra dansk infrastruktur

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs