FinansWatch

Tryg udnævner Bosses afløser

Det bliver 39-årige Morten Hübbe, der skal tage over efter Stine Bosse som ny topchef for Tryg. Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Morten Hübbe bliver ny topchef for Tryg, mens Lars Bonde er udnævnt til koncerndirektør. Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelese, hvoraf det samtidig fremgår, at Stine Bosse fortsætter i jobbet som topchef frem til 31. jan.

Morten Hübbe har været i Tryg siden 2002 og kommer fra en stilling som finansdirektør. Han er er mange betragtet som Stine Bosses mand og udnævnelsen styrker den officielle forklaring om bruddet mellem Stine Bosse og Tryg, hvor begge parter afviser, at det er uenigheder om strategien, der har ført til Stine Bosses opsigelse.

"Bestyrelsen har i over syv år kunnet følge Morten Hübbes dygtige arbejde som koncernfinansdirektør og medlem af holding-direktionen. Morten Hübbe tiltræder således stillingen som koncernchef med et omfattende kendskab til alle koncernens centrale funktioner," lyder det i meddelelsen fra Tryg.

Tryg har netop indkaldt til pressemøde i Ballerup, men over for FinansWatch fastslår den nye topchef, at han holder fast i den linje, der allerede er udstukket af Stine Bosse.

Hübbe: Tryg tilbage i topform i 2012-13

Morten Hübbe er uddannet cand. merc. i finansiering og regnskab ved Handelshøjskolen i København, ligesom han har taget en lederuddannelse på Wharton. Du kan læse mere om hans karriere her:

Hübbe har forberedt sig i flere år

"Trygs bestyrelse har med beklagelse modtaget koncernchef Stine Bosses opsigelse, men respekterer hendes beslutning. Bestyrelsen har i overensstemmelse med god selskabsledelse løbende arbejdet med spørgsmålet om kontinuitet og succession i selskabets øverste ledelse," lyder det i meddelesen.

Lars Bonde vil herefter sammen med Morten Hübbe udgøre selskabets øverste daglige ledelse fra 1. februar. Lars Bonde er koncerndirektør for Trygs største nordiske forretningsområde, Kundeservice & Salg Direkte. Han har været medlem af koncernledelsen i fire år og har tidligere haft ansvaret for området Industri. Lars Bonde er 45 år og har været ansat i Tryg siden 1998.

Bestyrelsen oplyser, at Stine Bosse står til rådighed for virksomheden i et halvt år efter sin fratrædelse. Hun har desuden en konkurrenceklausul, som udelukker ansættelse i en anden finansiel virksomhed frem til 1. august 2012.

Bosse får løn indtil august 2012

Tryg-formand: Hübbe er den bedste af alle

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs