Jyske Bank afviser Bankpakke III

Anders Dam minder politikerne om, at når der er råderum i en lov, så nytter det ikke noget at skælde bankerne ud, hvis de holder sig inden for lovens rammer.
Foto: Kristian Sæderup
Foto: Kristian Sæderup

Anders Dam, topchef hos Jyske Bank, har ikke tænkt sig at følge de meget klare anbefalinger fra Nationalbankdirektør Nils Bernstein og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om at tilslutte sig Bankpakke III. Det skriver Børsen.

Landets pengeinstitutter skal i forbindelse med Bankpakke III de kommende måneder tage stilling til, om de vil tilmelde sig en ny ordning, hvor de siger ja til at kunne lade sig overtage af statens bankselskab, Finansiel Stabilitet, inden for få døgn, hvis de kommer i problemer.

Jyske Bank-chefen peger på, at de særregler, som set med danske briller ser fornuftige ud, efter hans opfattelse vil skabe usikkerhed om bankernes lånemuligheder i udlandet. Det skyldes, at store långivere på grund af de nye regler risikerer at få indefrosset en del af deres tilgodehavende og kun kan få nedskrevne beløb udbetalt.

"Jeg støtter beslutningen om en Bankpakke III, men man skal ikke glemme, at vi er nogle banker, der henter en stor del af vores funding (arbejdskapital, red.) i udlandet. Jyske Bank henter i øjeblikket omkring 40 mia. kr. i udlandet. Nu kommer der så en dansk regel, som er svær at forklare i udlandet. Når man står som udenlandsk långiver til Jyske Bank og ser ind på et sæt særregler i Danmark, så frygter vi, at det vil betyde højere rente på vore lån, og i værste fald, at vi slet ikke kan låne. Og det er bestemt ikke til gavn for erhvervslivet i Danmark," siger Anders Dam til Børsen.

Samtidig siger han til politikerne, at han håber på, at de forstår og respekterer bankernes argumenter for eventuelt at takke nej til at tilslutte sig Bankpakke III.

"Jeg håber, at politikerne har forståelse for, at når man giver råderum i en lov, så skal man ikke have skældud, hvis man holder sig inden for lovens rammer," siger Anders Dam.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også