FinansWatch

Nordea sparker Bankpakke III til hjørne

Peter Schütze og co. vil ikke på forhånd tilslutte sig Bankpakke III, som man synes er en god pakke, men vil afvente at se EU-regulering. (Opdateret 11.38)

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og nationalbankdirektør Nils Bernsteins budskab om, at de danske banker skal forhåndstilmelde sig Bankpakke III, får en høflig, men klar afvisning af Nordea, der dog understreger, at banken ser særdeles positivt på Bankpakke III. Men det får ikke banken til allerede nu at melde ud, at skulle den komme i problemer, så ryger den ind under Bankpakke III.

"Det er lidt en teoretisk diskussion for os, fordi vi hurtigt kan træffe en beslutning på en generalforsamling og tilmelde os Bankpakken, hvis det var det, vi ønskede, da vi kun har én aktionær, nemlig moderbanken i Sverige. Men vi har besluttet os for, at afvente de europæiske regler på området, så i første omgang vil vi ikke tilmelde os Bankpakke III," siger Peter Schütze, dansk landechef, på et pressemøde i forbindelse med Nordeas 2010-regnskab.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs