FinansWatch

Her er analytikernes dom over Nordea

Nordeas regnskab for 2010 bliver modtaget positivt af analytikere. Blandt andet nettoresultatet imponerer. Få analytikernes dom her.

Nordea kunne i dag præsentere et resultat, der overrasker positivt på flere områder.

Indtjeningen imponerer aktieanalysechef hos Sydbank, Bjørn Schwaz.

"Indtjeningen imponerer, de har en kreditkvalitet, og nettoresultat er klart bedre end ventet," siger han til Business.dk. Han hæfter sig samtidig ved, at banken ikke opgiver nogle forventninger til 2011, men det er han ikke bekymret for.

God platform for vækst

"Der er ingen guidance for 2011, men det skal man ikke tage så tungt. Nordea har en god platform for vækst, og de skal nok levere," siger han.

Jyske Bank kalder i en kommentar kvartalsresultatet for pænt.

"Nordeas regnskab for 4. kvartal er lidt bedre end forventet, og Nordea leverer dermed endnu engang et pænt kvartalsresultat," lyder vurderingen i en kommentar. Banken fastholder dog ’reducer’-anbefalingen, fordi de foretrækker Danske Bank-aktien, der efter Jyske Banks vurdering har mere potentiale.

Nedskrivninger steg

Senioranalytiker i Nykredit, Mads Thinggaard, vurderer over for Business.dk, at der er samlet set er tale om et stærkt resultat for fjerde kvartal, præget af fremgang i indtægterne og yderligere kundetilgang. Men hæfter sig ved, at nedskrivningerne i fjerde kvartal steg, renset for Bankpakke I-udgifterne.

"I tredje kvartal skyldtes 50 millioner euro hensættelserne til Bankpakke I, men den post har de ikke i fjerde kvartal. Renser man regnskabstallene for Bankpakke I-nedskrivningerne, stiger de underliggende nedskrivninger altså i forhold til sidste kvartal," siger Mads Thinggaard til Business.dk.

Regnskab: Nordea overrasker positivt

Clausen: 2010 var en milepæl

Nordea: Nedskrivninger i Danmark har toppet

Schütze: Fint med statsejede banker, men...

Nordea sparker Bankpakke III til hjørne

Schütze: Ingen store nedskrivninger i 2010

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs