Clausen: "Nalle" bliver alle tiders som formand

Nordea, der bryster sig af at være en meget kedelig bank, kan se frem til at få en bestyrelsesformand, der er alt andet end kedelig, når Björn Wahlroos, i den svenske offentlighed kendt som "Nalle", efter planen vælges som formand på generalforsamlingen.
AF RB-BØRSEN

Og det bliver "alle tiders", tror bankens administrerende direktør, Christian Clausen. Men at det fortsat skal være den administrerende direktør, der tegner banken udadtil, skal der ikke herske tvivl om.

"Han kommer fortsat til at give sine farverige udtalelser. Han er en skarp herre og han er ikke bange for at sige sin mening. Det er forfriskende, og det tror jeg, han vil blive ved med. Men at tegne Nordea, det tror jeg ikke han gør. Det bliver fortsat mig, der gør det. Men jeg synes det er fint, hvis en bestyrelsesformand kan give de lidt skarpe bid i udtalelserne, og det tror jeg han fortsætter med. Det tror jeg i øvrigt er svært at kontrollere," siger Christian Clausen.

Ingen strategiændring

Björn Wahlroos er bestyrelsesformand i flere selskaber, blandt andet finske Sampo, der har en stor aktiepost i Nordea. Han har siddet i Nordeas bestyrelse i to år, så Christian Clausen venter sig ikke nogen ændringer i strategien som konsekvens af formandsskiftet lige umiddelbart.

"Det er kontinuitet og stabilitet. "Nalle" har været med til at beslutte den strategi, vi i dag kan præsentere resultatet af, og den støtter han selvfølgelig. Det er klart at vi kommer til at justere det over tid, men lige nu kører vi videre. Man skal ikke forvente sig nogen overraskelser af den grund," siger han.

Ud over at være forretningsmand er Björn Wahlroos kendt for at være en åbenmundet debattør. Blandt andet har han kaldt finsk udviklingsbistand for "penge ned i et stort hul", han har udtalt sig særdeles kritisk mod EU's landbrugsstøtte og i sin ungdom var han revolutionær kommunist.

RB-Børsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også