FinansWatch

Wahlroos sætter sig på Nordea

Valget af finske Björn Wahlroos som bestyrelsesformand for Nordea er nu gennemført på bankens generalforsamling, skriver banken i en pressemeddelse.

Finske Björn Wahlroos overtog her til eftermiddag som ventet bestyrelseposten i den svenske storbank Nordea. Hans danske forgænger på posten Hans Dalborg er udnævnt til æresformand, mens svenske Marie Ehrling tog posten som næstformand i bestyrelsen.

Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Wahlroos opstigning til formandsposten har været ventet siden starten af året, om ikke før. Via sin direktørpost - og store personlige aktiepost - i det finske forsikringsselskab Sampo kontrollerer Wahlroos - der er økonom af uddannelse og i øvrigt tidligere kommunist - over 20 pct. af aktierne i Nordea.

Farverige Nalle

Tilbage i februar gav bankens danske direktør Christian Clausen over for Ritzau Wahlroos - der har tilnavnet Nalle - dette skudsmål:

"Han kommer fortsat til at give sine farverige udtalelser. Han er en skarp herre og han er ikke bange for at sige sin mening. Det er forfriskende, og det tror jeg, han vil blive ved med. Men at tegne Nordea, det tror jeg ikke han gør. Det bliver fortsat mig, der gør det. Men jeg synes det er fint, hvis en bestyrelsesformand kan give de lidt skarpe bid i udtalelserne, og det tror jeg han fortsætter med. Det tror jeg i øvrigt er svært at kontrollere."

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs