Analytikere: Sampo favorit til Nordea-køb

Flere analytikere nævner finske Sampo som en oplagt køber af Nordea-aktier, efter den svenske stat i går aftes meddelte, at man ønsker at sælge 6,3 pct. af sine aktier i Nordea.

Pilen peger mod Finland.

I hver fald mener flere analytikere, at det den finske forsikringskoncern Sampo Group vil benytte lejligheden til at øge sin ejerandel i Nordea.

I går meddelte den svenske stat, at man ønsker at sælge 6,3 pct. af sine aktier i Nordea – intet mindre end 225 mio. aktier.

Sampo er oplagt

”Vi har på det seneste set finske Sampo været opkøber i Nordea. Sampo har øget deres ejerandel til lige 20,6 pct,. og man kunne godt forestille sig, at de udnytter det her udbud til at øge ejerandelen i Nordea,” siger Sydbanks aktieanalysechef, Bjørn Schwarz, til FinansWatch.

Til Dagens Industri siger en anonym børsmægler:

"Sampo har tidligere meldt ud, at de er interesserede i at købe lidt mere, og der er ingen anledning til at tro, at det har ændret sig."

Sampo er også rykket yderligere ind i Nordea, når det kommer til bestyrelsen. Sampos bestyrelsesformand Björn Wahlroos overtager til marts formandsposten i Nordea.

Ingen kommentarer

Selv har Sampo, der er i stilleperiode frem til 9. februar, ingen kommentarer. Det meddeler forsikringskoncernens pressetjeneste ifølge Dagens Industri.

Nordea-salg gennemføres fredag

Nordea tavs om svensk aktiesalg

Svensk stat i storudsalg af Nordea-aktier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også