Nykredit: Bankpakke III er som synkronsvømning med EU

Der er flere årsager til, at Nykredit er betænkelig ved at forhåndstilmelde sig Bankpakke III. Heller ikke Nordea og Danske Bank har taget endelig stilling endnu.
Foto: DAGØ JAN
Foto: DAGØ JAN
AF KASPER KRONENBERG OG STEFAN SINGH KAILAY

Både Brian Mikkelsen og nationalbankdirektør Nils Bernstein har lagt et massivt pres på de danske banker, at de skal forhåndstilmelde sig bankpakke III. Og i kølvandet på dem har flere oppositionspolitikere været ude i pressen og kritisere bankerne voldsomt, at de ikke automatisk vil tilmelde sig Bankpakke III.

I dag i Børsen melder Anders Dam fra Jyske Bank temmelig klart ud, at han ikke forventer, at banken vil tilslutte sig Bankpakke III ”up front”. Hos Nykredit siger Søren Holm, der er koncerndirektør, at banken ikke er færdige med at analysere, men at man kan vælge at undlade at melde sig til på forhånd i første omgang, og så muligvis melde sig til næste år.

”Det er ikke en afvisning af bankpakke III, det er bare betænkelighed i forhold til timingen af en forhåndstilmelding lige nu. Det handler om synkronsvømning med EU, der lige er kommet med et udkast til direktiv, der i sin struktur kan minde lidt om bankpakke III. Timingen kan gøre, at det er uklogt for danske banker på forhånd at melde ud, at de vil tilmelde sig pakken".

Han siger endvidere, at en forhåndstilmelding kan vise sig at være et selvmål for banken, hvis det betyder, at man ikke kan låne penge i udlandet.

Venter til generalforsamling

”Der er måske noget, der kunne tyde på, at vi skulle vælge at stille os i venteposition frem for at tilmelde os, men det er som sagt ikke en beslutning, vi endeligt har truffet endnu,” siger Søren Holm til FinansWatch.

Hos Nordea er meldingen fra pressechef Claus Christensen, at banken endnu ikke har truffet en beslutning, men gør opmærksom på, at det er en bankpakke der vedrører Nordea Bank Danmark, som kun har én aktionær, nemlig det svenske moderselskab, Nordea AB. Formelt er det dog også for Nordea i Danmark en generalforsamlings-beslutning, om man vil tilslutte sig Bankpakke III.

Hos Danske Bank siger pressechef Anders Klinkby, at banken ikke har taget stilling til Bankpakke III endnu, men at bankens bestyrelse vil adressere emnet i forbindelse med den kommende generalforsamling.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også