FinansWatch

Nyt år truer: Jesper Berg

FinansWatch har spurgt en række profiler i branchen om året, der gik, og året, der kommer. Læs her hvad Jesper Berg, chef for Nykredits afdeling for regulering, forventer.

Foto: Liselotte Sabroe

Hvad har været den vigtigste begivenhed for din afdeling i det år, vi går ud af?

"Den vigtigste interne begivenhed var, at vi kom til verden som afdeling. Den vigtigste eksterne begivenhed - som ledte til vores fødsel - var det pres, som dansk realkredit står overfor pga. de internationale regulatoriske tiltag, der er blevet lagt frem i løbet af året. Dansk realkredit risikerer at lide samme skæbne som Churchill; vinde krigen (klare sig flot gennem finanskrisen) for blot at tabe freden, hvis vi ikke bliver ved med at gøre opmærksom på vores problemer med de nye tiltag."

Hvad var det mest overraskende?

"Hvordan den europæiske gældskrise gik fra slemt til værre."

Århundredes eksperiment

Hvad kommer på dagsordenen i det kommende år?

"Den økonomiske og politiske holdbarhed af århundrets økonomisk politiske eksperiment med en simultan stramning af finanspolitikken og reguleringen af kreditgivningen. Vi må virkelig håbe på, at opsvinget bliver selvbærende, at positive tillidseffekter løfter økonomien og at befolkningerne i Europa står det igennem."

Hvad er du mest spændt på i året der kommer?

"På min snævre bane formuleringerne i det EU direktiv, der må formodes at komme lige før sommerferien, og som vil have afgørende betydning for ikke alene dansk realkredit, men også den danske finansielle sektor og dansk økonomi mere bredt. På den bredere bane om der er nok politisk sammenhængskraft i hver af de europæiske lande og i Europa som helhed til at gøre det nødvendige.

Samling på tropperne

Har du sat dig nogle mål som leder for det kommende år?

"Vi har som afdeling kørt ud over stepperne og det vil nok fortsætte, men vi skal også have mere samling på tropperne."

Har du sat dig nogle personlige mål for det kommende år?

"Udover målene som leder, forventer min kone nok, at der også bliver tid til familien. Jeg har de sidste fem år haft et mål om at bruge en time pr. dag på lektier med min søn, der kæmper sejt med skolen. Det holder jeg fast i."

Hvordan skal du fejre nytår?

"Sammen med familier til nogle af min søns basketkammerater."

Læs også:

Nyt år truer: Brian Rothemejer

Nyt år truer: Kasper Elbjørn

Nyt år truer: Helge Pedersen

Nyt år truer: Jonas Torp

Nyt år truer: Kent Petersen

Nyt år truer: Simon Nielsen

Nyt år truer: Michael Camphausen

Nyt år truer: Jørgen Horwitz

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs