FinansWatch

Nyt år truer: Simon Nielsen

FinansWatch har spurgt en række profiler i branchen om året, der gik, og året, der kommer. Læs her hvad tidligere finansredaktør på Børsen og stifter af Capital Relations, Simon Nielsen, forventer.

Hvad har været den vigtigste begivenhed for Capital Relations i det år vi går ud af?

Det er lykkes os at slå Capital Relations fast som et rendyrket bureau med fokus på finansiel kommunikation. Kundebasen er vokset er støt, og mens 2009 var præget af en opstartsfase, viste det forgangne år, at konceptet holder. For nyligt har vi udvidet med en ny partner, der for alvor gør os i stand til at følge vores vækststrategi.

Hvad var det mest overraskende?

Vores forretningsmodel bygger godt nok på, at den finansielle sektor og de medier, der dækker den, ikke altid taler samme sprog. Alligevel har det overrasket, at afstanden er så stor. Jeg tror, de fleste journalister ville blive chokeret over mængden af oplysningskrav, og hvor detaljeret reguleringen er i finanssektoren. Ikke, at det burde interessere journalister, for det er trods alt ren proces, men branchen. Omvendt ville bankfolket sikkert have godt af at opleve, hvor høj produktiviteten og presset er på en typisk arbejdsdag for en journalist.

Hvad er du mest spændt på i året der kommer?

Jeg er ret spændt på, om det spirende opsving på markederne holder. Det ser så fantastisk ud mange steder, og så alligevel har vi en række sydlige naboer, hvor risikoen for statsbankerot er reel.

Hvad kommer på dagsordenen i det kommende år?

Fusioner og opkøb. Både af lyst og af nød. Vi har bankpakke III, solvens II, basel og hvad ved jeg. Der er ingen tvivl om, at det tvinger mindre aktører til at gå sammen. Samtidig er der større velpolstrede spillere, der er klar til at trykke på speederen igen. Og så er det er jo valgår med muligheden for, at en S-SF-regering skruer bissen på over for sektoren.

Hvilke aktører tror du vil dominere det kommende år i branchen – og hvorfor?

Size matters... Små aktører får det vanskeligere, og det bliver nok året, hvor det helt store come back til de store finansinstitutioner slår igennem. Tabte markedsandele fra før krisen skal vindes tilbage. Vi har endnu ikke oplevet en mellemstor dansk bank bukke under, og at almindelige indlånere har mistet penge på det. Det har Bankpakke I sørget for. De store banker vil efter alt at dømme tiltrække store indlån af samme årsag, og dermed stiger behovet for krystalklar kommunikation blandt de mindre aktører.

Har du sat dig nogle mål som leder for det kommende år?

Forretningen skal fordobles. Det kan lyde som store armbevægelser, men for en lille virksomhed som vores, burde det være inden for rækkevidde.

Har du sat dig nogle personlige mål for det kommende år?

Jeg skal holde op med at ryge og tabe 20 kg. Sådan har det været i de sidste 20 år. Det er blevet en helt fin tradition – men jeg håber da, det lykkes i 2011.

Hvordan skal du fejre jul/nytår?

Min hustru og vores to små børn skal holde jul hos mine forældre i Roskilde. Vi er oprindeligt ud af en slagterfamilie, så der bliver ædt i gennem af hjemmelavet rullepølse, and, flæskesteg, rillette, sylte. Vi holder en meget animalsk jul!

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs