Finanssektoren vil tage flere unge ind

De finansielle virksomheder vil ansætte 21. pct. flere elever i 2011 end i år. Det er dog stadig langt færre end før krisen. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

De finansielle virksomheder forventer at ansætte flere unge næste år sammenlignet med 2010.

I 2011 vil sektoren ansætte 278 elever, i 2010 var det tal 229. Det viser Finansforbundets beskæftigelsesundersøgelse, hvor 108 virksomheder har deltaget.

Budskab: Ansæt flere

Det stigende antal elever skal dog ses i lyset af, at virksomhederne mere end halverede ansættelserne fra de gyldne år før krisen.

Finansforbundets næstformand Michael Budolfsen glæder sig over udsigten til flere unge i sektoren, men opfordrer samtidig virksomhederne til at tage endnu flere unge ind.

"Vi så under opturen i sektoren for få år siden, at man tog mange butiksuddannede ind i pengeinstitutterne, fordi man ikke kunne skaffe tilstrækkeligt med bankuddannede medarbejdere. Den situation risikerer man at havne i igen,” siger han og fortsætter:

Bølge af pension

”Det er vigtigt at investere i uddannet arbejdskraft, og man skal gøre det i god tid, og jeg er glad for, at vi allerede har en aftale med FA om at arbejde sammen for at afdække kompetenceudfordringen i de kommende år", siger Michael Budolfsen til Nyhedsbrevet Finans.

Den demografiske udvikling betyder, at op mod hver fjerde medarbejder i finanssektoren trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet inden for de næste fem til ti år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også