FinansWatch

Finanssektoren vil tage flere unge ind

De finansielle virksomheder vil ansætte 21. pct. flere elever i 2011 end i år. Det er dog stadig langt færre end før krisen. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

De finansielle virksomheder forventer at ansætte flere unge næste år sammenlignet med 2010.

I 2011 vil sektoren ansætte 278 elever, i 2010 var det tal 229. Det viser Finansforbundets beskæftigelsesundersøgelse, hvor 108 virksomheder har deltaget.

Budskab: Ansæt flere

Det stigende antal elever skal dog ses i lyset af, at virksomhederne mere end halverede ansættelserne fra de gyldne år før krisen.

Finansforbundets næstformand Michael Budolfsen glæder sig over udsigten til flere unge i sektoren, men opfordrer samtidig virksomhederne til at tage endnu flere unge ind.

"Vi så under opturen i sektoren for få år siden, at man tog mange butiksuddannede ind i pengeinstitutterne, fordi man ikke kunne skaffe tilstrækkeligt med bankuddannede medarbejdere. Den situation risikerer man at havne i igen,” siger han og fortsætter:

Bølge af pension

”Det er vigtigt at investere i uddannet arbejdskraft, og man skal gøre det i god tid, og jeg er glad for, at vi allerede har en aftale med FA om at arbejde sammen for at afdække kompetenceudfordringen i de kommende år", siger Michael Budolfsen til Nyhedsbrevet Finans.

Den demografiske udvikling betyder, at op mod hver fjerde medarbejder i finanssektoren trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet inden for de næste fem til ti år.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs