FinansWatch

Dansk crowdfunding-platform sætter lånerekord

Der er blevet sat ny danmarksrekord. Det er nemlig lykkedes virksomheden BakkeNielsen at låne 1,9 mio. kr. på crowdlendingplatformen Lendino. Hvor en andelskasse tegner sig som den største långiver.

Foto: Colourbox

I alt er 62 långivere gået sammen om Danmarks største crowdfundede lån, som løber op i 1,9 mio. kr. Investeringerne har varieret fra 1.000 kr. til 783.000 kr.

Det er virksomheden BakkeNielsen Holding, som via lånecrowdfundingplatformen Lendino har rejst 1,9 mio. kr. til et ejerskifte i Social Care.

“Finansieringen af lånet til BakkeNielsen cementerer nu lånecrowdfundings position som en seriøs alternativ finansieringskilde for etablerede SMVer. Vi mærker, at flere og flere virksomheder får øjnene op for, at alternative finansieringsformer er både hurtigere, nemmere og billigere,” udtaler Asger Trier Bing, der er adm. direktør i Lendino, i en pressemeddelelse.

BakkeNielsen Holding ApS betaler 6 pct. p.a. i rente på lånet og afdrager over tre å.r

Andelskasse er den største långiver

En af de 62 långivere er pengeinstituttet Fælleskassen, der er den største af långiverne.

“Vi ser et stort potentiale i Social Care ApS, så da Lendino tilbød os at deltage i finansiering af BakkeNielsen Holding ApS’ overtagelse af virksomheden, var vi ikke sene til at springe på ideen. Foruden at være en god forretning lever Social Care ApS op til vores værdier om, at virksomheder også skal levere et positivt social, lokalt og grønt afkast,” udtaler direktøren i Fælleskassen, Thorleif Kreisby Skjødt, i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen fortæller direktøren, at det ikke er sidste gang, at Fælleskassen deltager i crowdfunding med Lendino, eftersom man ser et stort potentiale i samarbejde mellem nye og etablerede finansielle virksomheder.

“Vi ser ikke nogen modsætning mellem den etablerede sektor og crowdlending. Vi mener, at crowdlending er kommet for at blive, og vi kan bidrage med vores store viden om långivning til at modne denne sektor. Dertil ser vi store synergier i at medfinansiere lån, da nogle af vores kunder kan have stor gavn af en crowdfundingkampagne, som kan bidrage til at udbrede kendskabet til Lendinos ydelser, samtidig med at vi kan hjælpe Lendino med at løfte lidt større engagementer, end de ellers kunne,” udtaler Thorleif Kreisby Skjødt.

CPH Boulders stod for den tidligere rekord for indsamling via en dansk crowdfundingplatform, da den indsamlede lidt over 300.000 kr.

 

 

 

Crowdfunding-platform udvider forretningen

Låneplatform vil sætte danmarksrekord

Crowdlending vil skabe nye arbejdspladser

Regeringen vil fjerne crowdfunding-barrierer

Dansk crowdfunding-platform fordobler omsætningen

Forsiden lige nu

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag

Det er dybt alvorligt, at australske Macquarie er involveret i udbytteskattesagen. Sådan lyder det fra et bestyrelsesmedlem i pensionskassen PKA, der købte TDC sammen med den australske investeringsbank i starten af året. Macquarie havde sandsynligvis været udelukket som samarbejdspartner i dag, siger han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere