FinansWatch

Låneplatform vil sætte danmarksrekord

Virksomheden Social Care forsøger i øjeblikket at få finansieret et lån gennem crowdlending-platformen Lendino. Hvis det lykkedes at samle alle 1,9 mio. kr. ind, vil det være det højeste beløb, der er blevet rejst via en dansk crowdfundingplatform.

Den danske crowdlendning platform Lendino har kastet sig ud i et rekordforsøg ved at formidle et lån til virksomheden Social Care på 1,9 mio. kr. Det vil dermed blive det højeste beløb, der er rejst via en dansk crowdfunding-platform.

”Danske virksomheder har opnået finansiering i samme størrelsesorden via udenlandske platforme, men det her vil være første gang, at det lykkes at samle så stort et beløb via en dansk platform. Det bliver spænende, men vi tror på, at det lykkes,” udtaler Asger Trier Bing, der er adm. direktør i Lendino, i en pressemeddelelse.

Crowdlendning fungerer ved, at en virksomhed via en platform, i dette tilfælde Lendino, henvender sig til investorer, som kan være ganske almindelige mennesker. Her kan hver enkelt investor købe en andel af lånet, hvorefter man vil modtage renter på lånet.

"Renten er god"

Social Care skal bruge pengene på et virksomhedsopkøb samt åbningen af nye afdelinger.

”Vi valgte crowdlending som finansieringsform, fordi renten er god, og det er en nyskabende måde at involvere helt almindelige mennesker i vores ambitioner og daglige arbejde. Det er en spændende tanke, at vores lån bliver finansieret af hundredevis af helt almindelige mennesker, som er med til at løfte vores arbejde med børn og unge,” udtaler Rasmus Bakke-Nielsen, der er direktør i Social Care, i pressemeddelelsen og tilføjer:

”De fleste ser det formentlig som en spændende og fornuftig måde at investere sine penge, der jo forrentes med 6 %. Men jeg er også sikker på, at mange vil købe andele af lånet, fordi de synes, at vores specialtilbud til børn og unge er vigtige at få udbredt til flere dele af Danmark.”

Lånet til Social Care skal være finansieret inden d. 22. december, hvor der er deadline på projektet.

Selskab vil gøre crowdfunding-kampagner "savlfremkaldende"

Svensk crowdfounder henter kapital

Crowdlending vil skabe nye arbejdspladser

Ny dansk crowdfund-platform vil samarbejde med bankerne

Forsiden lige nu

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag

Det er dybt alvorligt, at australske Macquarie er involveret i udbytteskattesagen. Sådan lyder det fra et bestyrelsesmedlem i pensionskassen PKA, der købte TDC sammen med den australske investeringsbank i starten af året. Macquarie havde sandsynligvis været udelukket som samarbejdspartner i dag, siger han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere