FinansWatch

Her er alle de nye alternative finansielle spillere i 2014

I 2014 blev det finansielle marked i Danmark ramt af en mindre flodbølge i form af nye spillere, der går uden om banken.

Den finansielle sektor har i år været nødsaget til at lære en masse nye navne. FinansWatch giver dig her muligheden for at læse op på nogle af de finansielle spillere, der gjorde sit indtog på det  danske marked i 2014.

Lendino

Udlånsplatformen Lendino er faktisk stiftet i 2013, men virksomheden fik sin licens til at drive deres virksomhed i 2014  og er derfor med på listen.

Lendino er en såkaldt crowdlending-platform, hvor både private og professionelle investorer kan låne direkte til virksomheder. Målsætningen for Lendino hedder 35 udlån i 2014, mens virksomheden regner med at formidle 240 lån i 2015.

"Vi kommer til at presse bankernes rentemarginaler, det er der ingen tvivl om. Den forretningsmodel, vi er eksponent for i Danmark er mere effektiv og billigere for både investorer og låntagere, og hos os kommer det alle til gode," fortalte CFO i Lendino, Anders Christensen, til FinansWatch.

Udenombanken.dk

I 2014 så portalen Udenombanken.dk dagens lys. Kort fortalt giver portalen folk, der er blevet afvist i banken, muligheden for at optage et boliglån.

Portalen, der opererer i hele landet, har især oplevet interesse fra det såkaldte udkantsdanmark. Hvilket kom bag på de to stiftere.

”Vi kendte ikke omfanget af vanskeligheden ved at få finansiering til boliger af en vis pris eller størrelse. Det er især boliger til 500.000 eller under, som har svært ved at få finansiering gennem de traditionelle veje, realkreditinstitutterne og bankerne. Vi vidste godt, at der var nogle problemstillinger her, men vi kendte ikke omfanget,” sagde Carsten Schellenbauer Nielsen, der er medstifter af udenombanken.dk, til FinansWatch.

Flex Funding

Faktisk blev Flex Funding allerede stiftet i december 2013, men er alligevel kommet med på listen.

Flex Funding er en crowdlending-platform, og konceptet fungerer ved, at virksomhederne opretter sig som kunde på selskabets hjemmeside, hvor de søger om et lån. Lånets løbetid kan være fra 6 måneder til 10 år til en fast rente i hele perioden.

Alle retailkunder skal dog gennemføre en egnethedstest, hvor Flex Funding går ind og ser på kundens erfaring og risikoprofil.

”Vi vil sikre os, at der ikke kommer kunder ind, som ikke har erfaring med det her. Vi vil gerne sikre, at kunderne ved, hvad direkte lån til virksomheder går ud på. At de ved, hvordan de skal fordele deres midler,” sagde Henrik Vad, der er direktør i Flex Funding, til FinansWatch.

Pant i Alt

Pantelåneren, der ikke er pantelåner, Pant i Alt gav danskerne muligheden for at droppe turen over broen for at pantsætte deres ejendele. I stedet kan man nu blive i Danmark, hvor Pant i Alt, trods enkelte forskelle i forhold til en regulær pantelåner, driver et koncept, der minder meget om.

Helt basalt tilbyder Pant i Alt at købe din ejendel, hvorefter du får muligheden for at købe din ejendel tilbage til en aftalt pris og inden for en aftalt tidsgrænse.

”Det vi gør, er, at vi går ind og kan tilbyde folk en kontantudbetaling, uanset om de står RKI, eller hvilken baggrund de har. Vores koncept er – vi er ikke pantelånere, det, som vi har bevilling til og de regler, som vi følger, er handel med brugte varer,” fortalte Martin Mouridsen, der er medstifter og medejer af Pant i Alt, til FinansWatch.

weCrowdfund

Betaversionen af crowdfunding-platformen weCrowdfund blev lanceret i 2014. Virksomheden fortalte i slutningen af september om målet om at blive en international platform.

Den første hindring for platformen var manglende kapital, men det stoppede ikke bagmændene i at fortælle om deres planer. De vil blandt andet lave et samarbejde med banker og investeringsfonde, så det bliver nemmere at få projekter ind på platformen.

”Lige nu står vi og mangler de sidste mennesker i teamet, og det er primært med hensyn til det kapitalmæssige. Så vi står næsten i den samme situation, som vi prøver at løse for andre. Vi er ude og finde de sidste investorer til vores team, så vi kan påbegynde udviklingen af den store version af weCrowdfund. Lige nu har vi selv smidt hver en krone og opsparing i det for at kunne strukturere det og sætte det i gang,” sagde medstifter Kasper Kim Smidt til FinansWatch.

Nyfortuna Pant & Finans

Danmarks rigtige pantelåner havde officiel åbning af virksomheden i juli. Virksomheden er udsprunget af guldopkøberen Nyfortuna. Her kan folk pantsætte deres smykker for 1,5 pct. i rente om måneden.

Det var faktisk kundernes efterspørgsel, der fik Nyfortuna til at starte en pantelåner. Guldopkøberen oplevede nemlig mange kunder, som egentlig var kede af at skulle af med deres smykker.

”Det har stået på i årevis, og vi fik længe af vide, at man ikke måtte pante i Danmark. Da vi egentlig mente, at det kunne vi godt, så ansatte vi en jurist, der arbejdede på det i fire måneder, og så var der lige pludselig hul igennem til pantelånerbevillingen,” sagde Dennis Lindberg, der er talsmand for Nyfortuna Pant & Finans, til FinansWatch.

Kickstarter

Crowdfunding-platformen Kickstarter gjorde sin entre på det danske marked i oktober måned. Kickstarter en er den meste kendte platform inden for crowdfunding, og nærmest blevet et verbum ligesom søgning på nettet hedder at Google, kalder mange crowdfunding for at kickstarte.

Den danske crowdfunding platform Booomerang havde håbet, at Kickstarters indtræden i landet kunne have kastet mere opmærksomhed over begrebet Crowdfunding i Danmark. Herunder var håbet, at det ville være med til at øge omsætningen.

”En decideret effekt, som når det regner på præsten, drypper det på degnen, har jeg ikke kunne mærke endnu. Det er ikke blevet løftet endnu. Men det ligger heller ikke i Kickstarters tilstedeværelse, at de ville gå ind i det oplysningsarbejde, som det er at få crowdfunding til at blive mere mainstream i Danmark,” sagde stifteren af Booomerang, Michael Eis, efterfølgende til FinansWatch.

 

 Ny dansk crowdfund-platform vil samarbejde med bankerne

 Selskab vil gøre crowdfunding-kampagner "savlfremkaldende"

 Crowdfunding-platform udvider forretningen

 Dansk crowdfunding-platform fordobler omsætningen

 Crowdfunder: Kickstarter-konkurrence kan øge min forretning

 Danmarks rigtige pantelåner tilpasser sig konkurrencen

 Pant i Alt: Vi er ikke pantelånere 

 Bankerne truet til at blive mere relevante

 "Det er blevet en benhård forretning for bankerne"

 Portal tilbyder boliglån til bankafviste

 Låneportal til bankafviste: Vi bliver billigere 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs