FinansWatch

Crowdlending vil skabe nye arbejdspladser

Den forholdsvis nye lånform crowdlending, som er en platform, hvor investorer kan gå sammen om lån til virksomheder, vil skabe flere arbejdspladser i Danmark, siger Dansk Erhverv.

Det er ikke altid lige nemt for små og mellemstore virksomhed at låne penge i bankerne. Men ifølge Dansk Erhverv er den nye låneform crowdlending, hvor virksomheder kan søge om lån gennem en platform, der formidler lånet til både private og professionelle investorer, med til at gøre det nemmere for virksomhederne at optage lån.

Den nye lånemulighed vil samtidig bidrage til at skabe arbejdspladser, mener Dansk Erhverv.

”Vi ved, at kreditklemmen rammer især mindre virksomheder, som har svært ved at låne penge og investere i vækst. De dårlige lånemuligheder hæmmer virksomhedernes evne til at skabe nye arbejdspladser,” udtaler Søren Friis Larsen, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Ifølge udlånsredegørelsen Erhvervs- og Vækstministeriet betegner næsten 30 pct. af alle virksomheder med under 100 ansatte finansieringssituationen som dårlig eller meget dårlig. Det håber Søren Friis Larsen, at crowdlending kan være med til at sætte en stopper for.

”Hvis crowdlending i Danmark kan opleve vækstrater på over 200 pct. om året, som vi har set i England de sidste par år, kan platforme som Lendinos bidrage til at løsne kreditklemmen og skabe arbejdspladser,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Endnu en spiller går uden om banken

Platform vil løfte udlån for 100 mio. kr.

Hos Crowdlendingplatformen Lendino, der formidlede sit første lån i maj 2014, forventer man at nå 35 udlån inden udgangen af 2014. Indtil videre har platformen formidlet tre udlån, men de har et mål om at formidle hele 240 udlån til virksomheder i 2015.

”Vi taler allerede nu med mange virksomheder, som ikke kan få lån i banken som følge af myndighedernes kapitalkrav til bankerne eller bankernes udlånsbegrænsninger til visse sektorer. Når du har en sund virksomhed med en solid forretningsplan, men alligevel ikke kan låne, så har vi som samfund en alvorlig udfordring,” udtaler Asger Trier Bing, direktør og medstifter af Lendino, i pressemeddelelsen.

Det er ifølge Asger Trier Bing ikke usunde virksomheder, der vil bruge crowdlendingplatformen. Han forklarer nemlig, at der er masser af kreditværdige virksomheder, der vil få glæde af lånemuligheden.

”Det danske marked for mindre erhvervsudlån beløber sig til 40 milliarder kr. årligt og hertil kommer, at mange sunde lån aldrig bliver til noget. Vi forventer at løfte udlån for 100 millioner i 2015, og at det samlede crowdlending-marked vil vokse eksponentielt de efterfølgende år – præcis som vi ser det i England. Crowdlending vil uden tvivl forbedre finansieringssituationen for mange sunde virksomheder, og bidrage til at løsne kreditklemmen ved at sætte skub i udlånene,” udtaler Asger Trier Bing i pressemeddelelsen.

Lendino estimerer, at det danske marked for crowdlending inden for en kort årrække når en til to milliarder kroner.

Flex Funding: Vi har fået masser af ansøgninger

Crowdfunder: Kickstarter-konkurrence kan øge min forretning

Danske selskaber var tæt på crowdfundingens Oscar

Lendino åbner sit andet investeringsprojekt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere