FinansWatch

Værdier smuldrer hos LD-forvalter

En særfond med gamle LD-selskaber er ene om at udløse bonus til firmaet, hvor LD's eksdirektør Jeppe Christiansen er chef og aktionær. Maj Invests andre fonde giver derimod tab.

Mens tidligere LDdirektør Jeppe Christiansens nye firma, Maj Invest, scorer trecifrede milliongevinster på at forvalte kapitalfonden LD Equity 1 K/S med LD's gamle aktieinvesteringer, er det gået helt anderledes, når firmaet forvalter ”almindelige” kapitalfonde.

Disse andre fonde kæmper med store millionunderskud, og der er ikke udbetalt så meget som en bøjet 25-øre i bonus til Maj Invest i de år, fondene har eksisteret.

Jeppe Christiansen afviser dog, at det dermed kunne se ud, som om LD Equity 1 (LDE1) fik aktieposterne for billigt fra LD, da den blev etableret i 2006.

"De enkelte fonde kan ikke sammenlignes. Forskelle i afkast afhænger af mange faktorer: Porteføljens samlede profil og tidspunkt for etablering blandt meget andet," hedder det i en skriftlig kommentar fra Jeppe Christiansen, der ikke vil interviewes om sagen.
 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs