Lønmodtagernes dyre kapitalfond

Opsparing: Kæmpebonusser og amputerede afkast blev resultatet, da Lønmodtagernes Dyrtidsfond skulle indrettes på samme måde som de udskældte kapitalfonde.
Af JESPER HØBERG, PETER NYHOLM

Det kom til at koste dyrt for 870.000 opsparere, at Lønmodtagernes Dyrtidsfond i 2004 udskilte et fondsmæglerselskab, der skulle stå for forvaltningen af medlemmernes opsparing på dengang knap 60 mia. kr.

Trecifrede millionbonusser til firmaet med de medarbejdere, der før var lønnet for det samme arbejde hos LD, og en potentiel milliardgevinst fra salget af virksomheder, der nu skal deles med andre.

I FOA er næstformand Mona Strib rystet.

Hun var medlem af LD's bestyrelse frem til 2009, og hun var allerede dengang stærkt kritisk over for de bonusordninger, som tidligere direktør Jeppe Christiansen fik med over i LD Invest (i dag Maj Invest).

Selskabet blev udskilt fra LD i 2004 for at forvalte LD's formue på 60 mia. kr., og frem til 2008 var Jeppe Christiansen direktør begge steder, ligesom han var aktionær i LD Invest.

Morgenavisen Jyllands-Posten kan i dag afsløre, at fondsmæglerselskabet på bare et hjørne af forretningerne med LD står til bonusser på flere hundrede millioner kroner.

"Det er jo fuldstændigt uhørt, ja nærmest grænsende til svineri," siger Mona Strib.

 

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også