FinansWatch

Nationalbanken: Danske banker har stor modstandskraft

EBAs stresstest viser, at danske banker har en betydeligt modstandskraft, lyder det fra Nationalbanken.

Flere danske banker offentliggjorde i går at man er kommet helskindet gennem EBAs stresttest.

Formålet med testen, der er en opfølgning på sommerens EU-stresstest, er at sikre, at de deltagende banker inden juli 2012 opbygger en midlertidig stødpude, der er stor nok til at kunne modstå effekterne af den finansielle uro, som stammer fra Sydeuropa.

Ændringen i forhold til sommerens test er, at kravet til kernekapital nu er på 9 pct. med fuld indregning af statseksponeringer til markedsværdi. I sommerens test var kravet blot 5 pct.

Danske banker godt med

Målt i forhold kravet om kernekapital på 9 pct. viser de foreløbige resultater for Danmark et behov for at hente yderligere kapital på 0,05 mia. euro. Dette skal ses i forhold til et samlet behov for den europæiske banksektor på godt 106 mia. euro.

"EBA's kapitaltest viser, at de største danske institutter lever op til testens meget høje krav til egentlig kernekapital. Det understøtter vores synspunkt om, at disse institutter har en betydelig modstandskraft," udtaler nationalbankdirektør Nils Bernstein i en meddelelse, der i går blev sendt ud i forbindelse med at flere banker offentliggjorde resultatet.

EBA forventer at offentliggøre det endelige resultat af testen i løbet af november.

Danske Bank består EBA's kapitaltest 

EBA's overgangsregler bremser Nykredits udbyttebetaling

Banktilsyn: Ikke en ny stresstest

Stresstests parametre uholdbare

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs