FinansWatch

Danske Bank består EBA's kapitaltest

Danske Bank sender meddelelse til fondsbørsen og fortæller om bankens overordnede resultater i nylig bestået resultattest. Finansdirektøren siger, at banken ikke har behov for yderligere kapital.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Ganske få timer efter EU-lederne har besluttet en ny og opdateret redningsplan for Grækenland, som har store konsekvenser for banker i hele Europa, melder Danske Bank ud via en fondsbørsmeddelelse, at banken fra Holmens Kanal er yderst robust rent kapitalmæssigt. Den påstand hænger banken på  en kapitaltest, som en række store europæiske banmker har deltaget i på foranledning af EBA (The European Banking Authority).

Kapitaltesten har haft til formål at afklare den europæiske banksektors eventuelle behov for rekapitalisering.

"EBA har fastsat grænsen for, om bankerne består testen, til minimum 9 % i core tier 1-kapital. Danske Bank har fået oplyst, at vores core tier 1-kapital i testen er beregnet til 11,5 % efter overgangsreglerne til CRD (Capital Requirements Directive). Danske Bank er således over EBAs grænse og har ikke behov for yderligere kapital," skriver Danske Bank i meddelelsen.

Danske Bank tilføjer, at resultatet er i overensstemmelse med den stresstest, EBA gennemførte i sommer, der placerede Danske Bank som en af Europas bedst kapitaliserede banker.

”Danske Bank har et meget solidt kapitalgrundlag, og bankens eksponering mod statsobligationer med dårlig kreditrating er yderst begrænset,” siger Henrik Ramlau-Hansen, økonomidirektør i Danske Bank.

Danske Bank offentliggør som planlagt regnskab for 1.-3. kvartal tirsdag den 1. november 2011.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs