FinansWatch

Nationalbanken: Ingen ny likviditet på vej

Det var den længe annoncerede udvidelse af bankernes lånegrundlag, der træder i kraft 1. oktober, Nils Bernstein i dag omtalte i Politiken, og ikke et nyt tiltag, oplyser Nationalbanken.

Nationalbanken står ikke umiddelbart klar med nye likviditetsudspil til de danske banker, hvis Grækenland går statsbankerot.

Derimod er banken – som tidligere annonceret – klar til at bruge den udvidelse af bankernes lånegrundlag, man annoncerede i august. Det oplyser Nationalbanken i en mail til FinansWatch.

Bernstein vil redde bankerne fra fundingudløb

Nationalbankdirektør Nils Bernstein blev ellers i dagens udgave af Politiken fremført som havende flere udspil på hånden

”Mulighederne for at tilføre likviditet er ikke udtømte, såfremt den finansielle krise tager til i styrke," lød det fra Bernstein. Men Nationalbanken oplyser, at den kommentar primært netop sigtede på udvidelsen af bankernes belåningsgrundlag med udlån ’af god bonitet.’

En kvalitetsvurdering, der som FinansWatch tidligere har beskrevet formentlig stort set skal foretages af bankerne selv, om end eksterne revisorer kan blive inddraget.

Banker skal selv vurdere om de kan få statskroner

Det står på nuværende tidspunkt endnu ikke klart, hvordan omfang og løbetid af den nye ordning vil se ud, men Nils Bernstein har tidligere talt om vigtigheden af at holde omfanget op mod vigtigheden at sikre fastkurspolitikken.

Bernstein: Vi risikerer at skabe usikkerhed

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs