Bernsteins likviditetsmaskine mangler stadig tandhjulene

I bankerne venter de med spænding på at høre, hvordan Nationalbankens nye udlånsordning kommer til at se ud. Men detaljerne kommer først lige før deadline, lyder det fra banken.
Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten
Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten

Om fire dage – lørdag d. 1. oktober - åbner Nationalbanken formelt for den udvidelse af bankernes lånemuligheder, der vil gøre det muligt at låne mod udlån god bonitet.

Bernstein vil redde bankerne fra fundingudløb

Men det kan være svært for bankerne helt at vide, hvad det er, de går ind til. Ud over en tale fra nationalbankdirektør Nils Bernstein, der ridsede dele af lånefaciliteten op i brede træk, er der nemlig ikke kommet noget håndfast ud om hvordan, den potentielt meget store lånefacilitet skal køre.

Og bankerne må vente helt til deadline, før de får detaljerne, lyder det nu fra Nationalbanken, der i en mail til FinansWatch fortæller, at man først vil kunne uddybe ”tæt op mod den 1. oktober.”

Ingen anden ordning

Nationalbankdirektørens tale til bankdirektørerne tidligere på måneden understregede, at banken stadig i nogen grad var i tvivl om, hvor omfangsrig man vil vælge at lade ordningen blive.

Bernstein: Vi risikerer at skabe usikkerhed

Men det står samtidig klart, at der – trods forlydender om mere likviditet i tilfælde af et græsk kollaps – kun er denne ordning på tegnebrættet.

Nationalbanken: Ingen ny likviditet på vej

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også