Italien sætter ind over for short-salg

Fra i dag skal man oplyse store korte positioner i italienske aktier. Tiltaget kommer efter en hård børsuge i landet, hvis største bank sidste uge måtte tage en børspause.
AF RITZAU FINANS /CS

De italienske børsmyndigheder reagerede i weekenden på den dramatiske nedtur, som fredag sendte det italienske FTSE MIB-aktieindeks ned med 3,5 pct. En stramning af reglerne for såkaldt "short selling" træder i kraft allerede mandag.

Det rapporterer Bloomberg News. La Commissione Nazionale per le Società e la Borsa meddelte søndag aften, at "short-sellers" skal offentliggøre deres positioner, når de når 0,2 pct. eller mere af et selskabs kapital og herefter oplyse børsmyndighederne om det, hver gang de øger med 0,1 pct.

Dermed ligger Italien sig foran EU, der for tiden arbejder med regler af samme slags, men dog med højere grænseværdier omkring 0,2 for oplysning til børsmyndighederne, og 0,5 pct. før man skal fortælle offentligheden om en short-position. Sidste uge måtte landets største bank, UniCredit, tage en børspause.

Aktiefrys rammer italiensk storbank

Tiltaget træder som sagt allerede i kraft i dag, mandag, og løber som minimum til den 9. september.

Herhjemme har man for indeværende et af Europas få eksisterende forbud mod short selling, da Danmark sammen med Irland som de eneste lande i EU har opretholdt et totalt forbud mod short selling af bankaktier siden efteråret 2008.

Kritiseret forbud kan få forlænget liv

Danmark alene om aktie-forbud

Bred kritik: Pinligt forbud må væk

Ritzau Finans /CS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også