FinansWatch

Aktiefrys rammer italiensk storbank

Italiens største bank, UniCredit, har fået handlen med sin aktie suspenderet efter et massivt fald.

Det italienske aktiemarked er hårdt ramt, og specielt banksektoren tager drøje hug fredag. Italiens største bank, UniCredit, er suspenderet i handlen efter et voldsomt fald.

De italienske aktier tog et hårdt dyk midt i ugen, da Moody's nedjusterede Portugals kreditrating. Det har skabt frygt for, at Italien også må melde sig i køen over sydlandske økonomier på randen af kollaps. Fredag viste tal for industriproduktionen i maj et dyk på 0,6 pct. måned til måned og premierminister Silvio Berlusconi meddelte, at han trækker sig i 2013.

Det italienske toneangivende MIB-indeks over de 40 mest handlede aktier dykker med 1,8 pct. fredag. Italiens største bank UniCredit stoppede omkring halv tolv handlen med egne aktier efter et voldsomt fald på 6,6 pct. Aktien handles en time senere i minus 4,5 pct. Banken er faldet fem dage i træk fra 1,537 euro til 1,279 euro per aktie.

Samtidig stiger den italienske 10-årige statsobligationsrente, der udløber i 2012, med 16 basispoint til 5,3 pct. Fredag for en uge siden lå renten i 4,86 pct.

185 ud af 237 noterede italienske aktier dykker fredag.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs