Avis: Sagen mod Strauss-Kahn droppes

Anklagemyndigheden i New York vil droppe voldtægtsanklagerne mod tidligere IMF-chef Dominique Strauss-Kahn, skriver New York Post.
RITZAU FINANS

Det vil formelt ske under det næste retsmøde i sagen, der finder sted om to uger, oplyser tabloidavisen New York Post tirsdag.

Avisen citerer en af sagens ledende efterforskere, der ikke ønsker sit navn frem, for at sige, at det er "helt sikkert", at sagen opgives.

"Vi ved alle, at denne sag ikke kan opretholdes," siger han til New York Post.

Dårlig troværdighed

"Hendes troværdighed er nu så dårlig, at vi ved, at vi ikke kan køre en sag med hende," siger kilden med henvisning til den stuepige fra Guinea, der beskylder Strauss-Kahn for seksuelle overgreb mod hende på et luksushotel på Manhattan.

Den 62-årige Strauss-Kahn blev anholdt 14. maj i New Yorks John F. Kennedy-lufthavn og trådte kort efter tilbage som chef for IMF, Den Internationale Valutafond.

Stuepigens troværdighed anses for skadet, efter det er kommet frem, at hun i forbindelse med sin ansøgning om opholdstilladelse i USA fejlagtigt har hævdet, at hun blev udsat for en gruppevoldtægt i sit hjemland.

Skiftende oplysninger

Desuden har hun givet skiftende oplysninger om, hvad hun foretog sig i minutterne efter den påståede voldtægt på New Yorks fashionable Sofitel-hotel.

Først sagde stuepigen, at hun flygtede fra hotelsuiten og gemte sig, indtil Strauss-Kahn havde forladt den. Siden har efterforskningen vist, at hun gjorde rent i en nabosuite og derefter i Strauss-Kahns suite, inden hun anmeldte voldtægten.

Dertil kommer, at hun har haft tætte forbindelser med en mand, der sidder fængslet i Arizona anklaget for besiddelse af 180 kilo marihuana.

/ritzau/Reuters

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også