Fra voldtægtsmistænkt til præsidentkandidat?

Med dagens drejning i retssagen mod den tidligere IMF-chef, Dominique Strauss-Kahn, har en ny mulighed åbnet sig for de franske socialister. Kan Dominique mon blive fransk præsident?
Foto: Allan Tannenbaum
Foto: Allan Tannenbaum

Det er den nuværende leder af socialisterne i Frankrig, Martine Aubry, som har udtrykt stor glæde over udviklingen i retssagen mod Strauss-Kahn. Det skriver Financial Times.

Martine Aubry er socialisternes nuværende kandidat til den franske præsidentpost, men hun er kun opstillet, fordi det – netop grundet retssagen – aldrig blev aktuelt for Strauss-Kahn.

Også den tidligere franske kulturminister Jack Lang hilser udviklingen velkommen.

”Det er klart, at hvis Dominique har lyst til det, så må han komme hjem til Frankrig og spille en stor politisk rolle. Uanset hans rolle, så vil hans tilstedeværelse hos os være afgørende for vores succes ved næste års præsidentvalg,” udtalte Jack Lang til radiokanalen BFM.

Tidspres

Den 14. juli skal alle potentielle kandidater fra Socialistpartiet bekendtgøre sine kandidaturer, og den 16. oktober ventes at blive dagen, hvor socialisterne afgør, hvem der skal være deres præsidentkandidat. Flere medlemmer i Socialistpartiet mener dog, at man skal udsætte førstnævnte dato i håb om, at Strauss-Kahn’s skæbne er tættere på en klar afgørelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også