FinansWatch

Kronjylland overtager ombejlet filial

Fjordbank Mors forsøg på at redde banken ved at sælge udlån og filialer fra får nu et sidste efterspil.

Planen om at redde banken fejlede. Men Fjordbank Mors redningsplan, der gik ud på at restrukturere banken ved at sælge både filialer og udlån fra, og konvertere en del af det 400 mio. kr. store statslån til aktier, får nu et sidste efterspil.

Bankens attrakttivt placerede fillial i på Rosensgade i det centrale Århus er nemlig blevet solgt på baggrund af forhandlinger, der lå forud for krakket på Mors fredgag.

"Sparekassen Kronjylland har umiddelbart efter overdragelsen til Finansiel Stabilitet indgået aftale om køb af bankens filial i Århus. Aftalen er indgået i forlængelse af en salgsproces, som har været gennemført før overdragelsen til Finansiel Stabilitet," skriver Finansiel Stabilitet i en meddelelse.

Og sparekassen bekræfter købet.

"Vi har gennem den seneste tid forhandlet med Fjordbank Mors om netop denne afdeling uden at nå til fuld enighed. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at Finansiel Stabilitet fortsatte forhandlingerne, selv om det sker på en trist baggrund," skriver Sparekassen Kronjyllands adm. direktør Klaus Skjødt i en meddelelse.

Afdelingen har ifølge sparekassen cirka 11.000 kunder. Det løfter Sparekassen Kronjylland op over 100.000 kunder.

Afdelingens medarbejdere følger ifølge meddelelsen alle med over i Sparekassen Kronjylland.

"Det er vigtigt for os at sikre kunderne så let en overgang som muligt, og derfor er det naturligvis afgørende, at de bliver betjent af de medarbejdere, de kender," skriver Klaus Skjødt.

Iføge FinansWatch oplysninger havde flere andre banker også kigget på Århus-filialen, men det kronjyske bud var altså bedst. Sparekassen har i forvejen syv filialer i og omkring Århus, men ingen så tæt på byens to centrale torve som den nye.

"Der er ingen tvivl om, at Aarhus er et meget vigtigt markedsområde for os, og derfor er vi naturligvis glade for at overtage en velfungerende afdeling med mange gode kunder og 15 dygtige medarbejdere," skriver Klaus Skjødt.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs