FinansWatch

Branchen sagde nej til ekstraregning på trecifret millionbeløb

Bankerne betalte tilsammen 2,4 mia. kr. for Amagerbankens krak og skal nu betale 1,3 mia. for krakket på Mors. Det havde kostet et et trecifret millionbeløb yderligere, at holde alle indskydere skadefrie, og det var for dyrt siger Jørgen A. Horwitz til FinansWatch. (opdateret 21.26)

Foto: Hougaard Niels

”Vi har måttet erkende, at underbalancen i banken er betydelig, og derfor vil en sektor løsning være byrdefuld. Det skal ses i relation til, at sektoren skal betale 1,3 mia. kr. for det her via indskydergarantifonden, og så skal man ihukomme, at der blev betalt 2,4 mia. i forbindelse med Amagerbanken,” forklarer Jørgen A. Horwitz, direktør i Finansrådet, til FinansWatch efter det ikke lykkedes at nå til enighed om en sektorløsning, der ville holde indskydere over 750.000 skadesfrie.

Den gale retning

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs