Tilsyn skælder ud på pensionskasse

Pensionskassen for Jordbrugsakademikere og Dyrlæger har fået en påtale fra Finanstilsynet for sidste år at have ophævet forsikringerne for en stribe ældre og syge medlemmer. Sagen lander nu hos Forbrugerombudsmanden.

Det var forkert da tre pensionskasser under samarbejdet Unipension sidste år opsagde forsikringsaftalerne for en række medlemmer i alderen 60-67, og for en række kronisk syge medlemmer.

Det slår Finanstilsynet nu fast i en afgørelse rettet mod den ene af de tre pensionskasser - Pensionskassen for Jordbrugsakademikere og Dyrlæger - der nægtede at rette ind efter tilsynets forslag, efter DR sidste år afslørede sagen.

Sagen fortsætter nu til Forbrugerombudsmanden.

”Det er vores opfattelse, at pensionskassen handlede i strid med god skik, at de meddelte medlemmerne at deres gruppeforsikringer var opsagt. PJD’s pensionstilsagn indeholder et tilsagn om at være dækket af en gruppeforsikring. Derfor kan pensionskassen ikke blot fjerne dækningen for en lille gruppe af medlemmer," skriver Ulla Brøns Petersen fra Finanstilsynets Forbrugerkontor i en meddelelse.

To faldt til

I december sidste år valgte de to andre pensionskasser - Arkitekternes Pensionskasse og MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer - under samarbejdet Unipension at tage imod et vink fra tilsynet og udsætte opsigelserne til 2015.

PJD nægtede altså at bøje sig - men udskød dog opsigelserne til efter sagen var blevet behandlet hos tilsynet.

Ifølge tilsynet havde pensionskassens medlemmer fået "en berettiget forventning om, at gruppeforsikringen er en integreret del af den samlede pensionsordning, som ikke uden videre kan fjernes.."

Domstol

Pensionskassen må også høre for ikke tilstrækkeligt at have informeret de medlemmer, der blev ramt af opsigelserne.

Finanstilsynet har nu sendt sagen videre til Forbrugerombudsmanden. Han kan på vegne af de opsagte medllemmer gå rettens vej.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også