FinansWatch

Flugt fra græsk tragedie sikrede godt afkast

To beslutninger om at sælge obligationer var helt afgørende for Unipensions afkast i 2010.

En heldig og dygtig hånd i forhold til Grækenland og lange statsobligationer har sikret medlemmerne af Unipension et afkast på 15 pct.

Et totalt udsalg af alt, hvad der lugtede af Grækenland i starten af året, og et sensommerudsalg af lange statsobligationer er to af de investeringsbeslutninger, der har været med til at redde et afkast på over 15 pct. hjem til kunderne i Unipension. Det forklarer investeringsdirektøren til Børsen.

"Vi gik ud af græske obligationer allerede i starten af året, fordi vi ikke syntes, at afkastet stod mål med risikoen. Dermed undgik vi de store kursfald, som vi så i foråret," siger Niels Erik Petersen, investeringsdirektør i Unipension til Børsen og fortsætter:

"I løbet af sensommeren tog vi så en del kursgevinster hjem på de lange statsobligationer. Dermed undgik vi de kursfald, der kom, da de lange renter steg i løbet af efteråret".

I en pressemeddelelse skriver Unipension, at hovedparten af pensionskassernes medlemmer har valgt at overgå til ugaranterede ordninger.

"Langt de fleste af vores medlemmer har selv valgt at modernisere deres pensionsordninger ved at fravælge de garanterede pensioner til fordel for de ugaranterede pensioner. Det har givet os den fordel, at vi nu kan tåle større udsving i de enkelte år, og derfor kan vi opretholde en langsigtet investeringsstrategi med en passende andel af risikofyldte aktier. Samtidig er vi velpolstrede til at imødegå både nuværende og kommende solvenskrav," siger investeringschef i Unipension, Niels Erik Petersen.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs