Radikale: Banksektoren må være klar til flere krak

Der lurer flere krak om hjørnet i den danske finanssektor - og bankerne må være indstillet på, at de går samme vej som Amagerbanken før dem, hvis de problemer, lyder det fra Radikale Venstre oven på diskussionen om Bankpakke III og Amagerbankens krak.
Foto: Henrik Sørensen
Foto: Henrik Sørensen

Der lurer flere krak om hjørnet i den danske finanssektor - og bankerne må være indstillet på, at de går samme vej som Amagerbanken før dem, hvis de kommer i problemer, lyder det fra Radikale Venstre oven på diskussionen om Amagerbankens krak og de efterfølgende fundingproblemer for de danske banker.

'"Der er nogle pengeinstitutter rundt omkring i Danmark, som er i overhængende fare for at stille sig op i køen bag Roskilde Bank og Amagerbanken. Og hvis ikke vi får nye, stærke investorer er der intet, der tyder på, at finanssektoren selv vil kunne forhindre en gentagelse af den uro, der tidligere er opstået," siger partiets finansordfører Morten Østergaard til FinansWatch.

Bankerne hænger

Siden Amagerbankens krak og den efterfølgende nedjustering fra Moody's af de danske bankers kreditværdighed har der været heftig diskussion om Danmarks enegang omkring Bankpakke III, hvor indskydere kan tabe penge, når en bank krakker. Men de nødlidende banker, skal ikke regne med, at staten samler dem op, hvis Morten Østergaard får magten efter det næste folketingsvalg.

Kan den danske banksektor klare et krak mere?

"Det tror jeg. Det danske finansmarked er trods alt rimeligt robust. Men vi var nok mange, der var overraskede over den internationale reaktion, da Amagerbanken gik ned. Og jeg frygter, at vi ikke – som man ellers kan høre fra tid til anden – er kommet gennem krisen. Der er mange banker, der hænger i kanten af vandskorpen, hvor der ikke skal ret meget til før de kommer i problemer."

Radikale vil undersøge tidsbegrænsning af ATP-lov

Minister erkender lovfejl i ATP-sag

DF vil tidsbegrænse ATP-lov

Brian M: FIH er for stor til at gå ned nu

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også