FinansWatch

Kuratorer i flæsket på Amagerkunde

Konkursen hos en af Amagerbankens mest omtalte kunder har tilsyneladende fået boets kuratorer op i sving

Foto: Uffe Frandsen

Med en massiv gæld på 89 millioner kroner gik firmaet K/S Kyster i november konkurs, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

Firmaets ejer, ejendomsspekulanten Henrik Ørbekker, er ligesom K/S Kyster gået konkurs med resten af sit finansimperium med en samlet anslået gæld på mindst en kvart milliard kroner. Ifølge en redegørelse står K/S Kyster for 89 millioner af gældskronerne.

I redegørelsen over boet har kuratorerne valgt at undersøge to forhold, hvor der kan være uregelmæssigheder i forbindelse med konkursen. Blandt andet om der er solgt aktiver for billigt, eller at betalt penge til nogle kreditorer og ikke andre.

Foregået ting

"Det er ikke usædvanligt, at man undersøger forholdene. Det skal der altid gøres. Men det lyder som om, der er foregået ting, som har påkaldt sig kuratorernes opmærksomhed," siger Esben Skjernov, advokat med erfaring i insolvenssager fra Ret&Råd i Hillerød.

Han understreger, at han ikke kender til den konkrete sag. Men sagen kan ende med en strafferetssag, hvis der er fundet særligt slemme handler sted.

"Det kan være strafbart hvis man har forsøgt at begå bedrageri eller skyldnersvig, for eksempel hvis man har solgt en ejendom for en krone, hvis den var otte millioner værd," forklarer Esben Skjernov.

Tavshed fra Boris

K/S Kyster ejede ud over lejligheder i København og Helsinge en større ejendom i Hillerød. De tre ejendommene er nu sat på tvangsaktion.

I marts kom det frem, at den 48-årige erhvervsmand havde sat sit landsted på Høje Sandbjergvej i Holte til salg til 55 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kurator Boris Frederiksen, der leder redegørelsen.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs