FinansWatch

To tredjedele af Amagerbanken er usælgelig

Der er ingen købere til samlede udlån for 12 mia. kr. fordelt på 200 kunder i Amagerbanken.

Foto: Uffe Frandsen

Der er travlhed i disse uger i det datarum, hvor potentielle købere af Amagerbanken går bankens engagementer efter med en tættekam, for at kunne stille den skarpest mulige pris.

Børsen skriver i dag, at bestyrelsesformand i banken, advokat Niels Heering, på forhånd har opgivet at sælge to tredjedele af banken.

”Det drejer sig om udlån i størrelsesordenen 12 mia. kr., som er fordelt på cirka 200 kunder i banken. Alle engagementerne er nødlidende, og kunderne er ikke i stand til at servicere gælden som aftalt. Der må vi bare sige, at det vil ingen overtage, og derfor hænger Finansiel Stabilitet og dermed staten på disse kunder,” fortæller Niels Heering.

Mærkværdig sammensætning

Direktør Steen Hove kalder bankens lånebøger for mærkværdige.

”Det er mærkværdigt, at vi på den ene side står med en fin og veldrevet bank med knap 100.000 private kunder og 10.000 erhvervskunder, og på den anden side har 200 kunder, som har lånt 12 mia. kr., som de slet ikke kan overholde aftalerne omkring,” siger Steen Hove.

Banken forventes solgt i løbet af den næste måneds tid.

”Interessen spænder vidt fra både danske og udenlandske banker til kapitalfonde, som har vist interesse for at købe banken,” siger Niels Heering, der dog ikke ønsker at komme tættere på, hvem de interesserede købere er.

Arbejdernes Landsbank ser på Amagerbanken fra sidelinjen

SEB afviser Amagerbanken som brohoved

Udenlandske købere i kø efter Amagerbanken

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs