FinansWatch

SEB afviser Amagerbanken som brohoved

SEB´s danske landechef afviser, at banken igen vil forsøge at sætte sig på Amagerbanken.

Spillet om Amagerbanken er i fuld gang og Henrik Bjerre-Nielsen har sendt salgsmaterialet rundt til diverse interesserede købere. Og mens dynger af papir slæbes ind i det datarum, hvor bankernes kredit-bisser og corporate finance-folk skal tjekke boniteten i Amagerbankens lånebøger, så gættes der lystigt i branchen på, hvem der ender med at købe de sunde dele af den nu krakkede bank.

Flere nævner SEB som en dark-horse i opløbet om Amagerbanken, hvor den svenske bank kunne se Amagerbanken som det brohoved, der kunne etablere SEB på retail-markedet i Danmark.

Men Peter Høltermand, landechef for SEB i Danmark, er meget klar i sin afvisning.

”Udgangspunktet er, at vi kan og vil ikke drøfte, hvad vi eventuelt vil foretage os på opkøbsfronten. Men i det her særlige tilfælde, vil jeg godt sige klart, at vi har ingen interesse i at drive retailbank i Danmark,” siger Peter Høltermand til FinansWatch og tilføjer.

”Vi er en bank for de store virksomheder, for de finansielle institutioner og for private banking-kunder. Og sådan skal det vedblive”.

Forgæves togt

Men måske I med jævne mellemrum drøfter, om I skal have koblet et retail-ben på Jeres strategi?

”Danmarksstrategien er en del af den globale strategi og her er strategien, at markederne uden for Sverige og Baltikum skal fokusere på corporate kunder, institutionelle kunder og private banking-kunder,” siger Peter Høltermand.

Dermed kommer der ikke en gentagelse af opkøbsforsøget fra 1999, hvor SEB satte sig på 16 pct. af aktierne i Amagerbanken, men til sidst måtte opgive at købe banken, da modstanden var for stor.

I 2010 havde SEB i Danmark et overskud på 1 mia. kroner. Samlet set bidrog SEB i Danmark med 8 pct. af bankens samlede indtægter.

SEB blev etableret i Danmark i 1997 og består i dag af divisionerne SEB Pension, kreditkortudstederen SEB Kort, kapitalforvaltnings- og private banking-divisionen Wealth Management og Merchant Banking.

SEB Pension skabte bedste afkast

SEB Pension: Flere skal ordne pensionen på nettet

SEB: Der er Nordea, Danske og SEB

SEB køber nordmænd ud af svenskernes huse

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs