Finansiel Stabilitet: Amagerbanksalg går efter planen

Finansiel Stabilitets chef Henrik Bjerre-Nielsen chef tror fortsat på, at Amagerbankssalget kommer til at gå plansmæssigt.
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels
AF RITZAU FINANS

Privatkunder i den krakkede Amagerbanken skal ikke være bekymrede for, at de kommer til at sidde fast i en dårlig del, som det ikke vil lykkes statens afviklingsbank Finansiel Stabilitet at få solgt fra.

Finansiel Stabilitets chef tror stadig Amagerbankssalget kommer til at gå plansmæssigt. Overfor Ritzau Finans gentager direktøren i brede træk, at salget ser ud til at løbe af stablen nogenlunde som direktøren for snart to uger siden skitserede over for FinansWatch.

Udenlandske købere i kø efter Amagerbanken

"Vi lægger meget stor vægt på, at vi får en løsning for alle privatkunder, og også gerne for de mindre erhvervskunder," siger adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet til Ritzau Finans.

Privatkunder kommer med

Et afgørende parameter for Amagerbanken og Finansiel Stabilitet er dog at optimere prisen, og her kunne det frygtes, ligesom det var tilfældet i sin tid med Roskilde Bank, at man blev nødt til at ekskludere en del af privatkunderne fra en handel.

"Men det regner vi ikke med, at vi kommer til. Vores målsætning er klart at få en løsning, som er hensigtsmæssig for alle privatkunder," siger Henrik Bjerre-Nielsen.

I sin tid med Roskilde Bank var 4000 privatkunder ikke omfattet af frasalget af de sunde aktiver. Først i 2011 fik de afklaring, da Arbejdernes Landsbank overtog de kunder, der havde holdt parkeret i Finansiel Stabilitet.

Fortsat udenlandsk interesse

Køreplanen for frasalget af Amagerbanken lægger fortsat fast, og Finansiel Stabilitet regner dermed fortsat med at kunne offentliggøre en køber til de sunde del af banken i midten af maj.

"Vi følger tidsplanen, og sigter mod at have en køber medio maj. Der bliver arbejdet hårdt; både fra vores side, fra Amagerbankens side, og fra potentielle køberes side. Der er interesse fra mere end nogle stykker. Der er først og fremmest fra danskeres side, men også fra udlændinges side," lyder det fra Finansiel Stabilitets direktør.

Der har i medierne været fremme, at flere banker siden krakket har oplevet en stor tilstrømning af kunder fra Amagerbanken. Det er dog ikke et anderledes billede, end hvad Finansiel Stabilitet har set ved tidligere sager.

Sydbank på vippen

"Erfaringsmæssigt ved vi, at der er kunder, der går under sådan en proces, og derfor planlægger vi også et hurtigt salg," siger Henrik Bjerre-Nielsen, der over for de interesserede banker har åbnet op for datarummet, der giver de seriøst interesserede lov til at kikke dybere i Amagerbankens bøger.

Flere navne har været nævnt som mulige købere af Amagerbanken, heriblandt Sydbank som officielt har meldt ud, at den er interesseret og ønsker at kikke med i datarummet.

"Vi skal helt sikkert se, hvad det er, men vi har fået mange nye kunder fra Amagerbanken, så jeg er spændt på, hvad der er tilbage," sagde Sydbanks topchef Karen Frøsig medio februar. Også Nordea og Spar Nord har været nævnt som mulige købere.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også