Minister erkender lovfejl i ATP-sag

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har erkendt, at hendes ministerium har lavet en fejl i forslaget til ATP-loven. Nu begrænses ATP også i forhold til realkreditten.
Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Samme dag som det omstridte ATP-forslag blev fremlagt for Folketinget, måtte beskæftigelsesminister Inger Støjberg varsle en ændring af forslaget.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ændringen skyldes, at det i lovforslaget kun var præciseret, at ATPs datterselskaber inden for pengeinstitutvirksomhed højst må have en andel af markedet for erhvervsudlån på 7,5 pct.

Erkender fejl

Det fik i går Realkreditrådet helt op i det røde felt. Her frygtede man, at den kommende ATP-lov ville svække deres konkurrencevilkår markant, fordi loven ville bane for, at ATP kunne få et forspring på erhvervsrealkreditmarkedet, hvor der ikke var indskrevet en markedsandelsbegrænsning.

I går erkendte ministeriet over for Børsen, at man har begået en fejl.

”Dette er en fejl. Beskæftigelsesministeren vil derfor mellem 1. og 2. behandling fremsætte et ændringsforslag, hvor det præciseres, at markedsandelsbegrænsningen gælder for såvel ATPs datterselskaber inden for såvel pengeinstitutter som realkreditvirksomhed,” siger Mark Thorsen, beskæftigelsesministerens særlige rådgiver.

Realkreditrådet raser over ATP-forslag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også