FinansWatch

Kina anklages for at lække fortrolige AIG-dokumenter

De amerikanske myndigheder mener, at Kinas forsikringsmyndigheder videregav fortrolige oplysninger om AIG til de kinesiske konkurrenter.

I forbindelse med den amerikanske stats forsøg på at redde AIG i 2008, tvang de kinesiske forsikringsmyndigheder, CIRC, AIG til at åbne sine bøger. Myndighederne delte herefter den fortrolige information med lokale konkurrenter.

Det skriver Reuters på baggrund af endnu ikke offentliggjorte dokumenter fra Wikileaks.

”CIRC ser ud til at sammenblande sin rolle som regulator af Kina-baserede forsikringsselskaber med intentionerne om at støtte kinesiske forsikringsselskaber,” skriver en amerikansk embedsmand ifølge et af dokumenterne.

"Afvigelse fra virkeligheden"

At CIRC har et ønske om at have tæt kontakt med de kinesiske selskaber er ingen overraskelse, skriver kilden, der alligevel mener, at de kinesiske myndigheder tager et ekstra skridt ved at bidrage med information, der kan gavne de kinesiske konkurrenter.

I en kommentar afviser de kinesiske myndigheder at have handlet forkert og at påstandene er ren og skær opspind.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs