FinansWatch

Kinesisk bankgigant på vej ind i Norge

Den kinesiske storbank Industrial and Commercial Bank Of China er ifølge Aftenposten ved at kigge på muligheden for et norsk indtog.

Den statsejede kinesiske storbank Industrial and Commercial Bank Of China kan være på vej ind i Norge. Ifølge dokumenter fra det norske udenrigsministerium bad banken, der er Kinas største udlåner, i marts om et møde med den norske ambassadør i landet, skriver Aftenposten.

Det skete med det formål at undersøge muligheden for at åbne afdeling af banken i Norge, specifikt med henblik på at formidle kinesiske opkøb i shipping og energi-brancherne.

Flere norske medier spekulerer nu i, at der kan være en forbindelse mellem bankoverturen og uddelelsen af Nobels Fredpris - der bliver givet af det norske Nobelakademi - til den kinesiske dissident Liu Xiaobo.

Al konkurrence alvorlig

Samtidig hilser de nordiske aktører hos naboen mod nord konkurrencen velkommen:

"Vi har registreret interessen for markedet fra flere kinesiske banker de sidste tid. Vi tager al konkurrence alvorligt, men vi er en bank med høj kompetance på feltet. Så sådan set ønsker vi konkurrencen velkommen," siger Thomas Sevang, informationschef for Nordea i Norge, til Aftenposten.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs