FinansWatch

Camphausen: Banker vil bevare ledelsesret

Advokat og ekspert i bankjura Michael Camphausen mener at debatten om Bankpakke III rører ved et helt central element i spørgsmålet om regulering af den finansielle sektor, nemlig bankerne ledelsesret.

Der er støtte til de danske banker og forståelse for, at de ikke her og nu vil melde klart ud, om de agter at tilslutte sig Bankpakke III. Støtten kommer fra Michael Camphausen, mangeårig advokat i NORDIA Advokatfirma med speciale i bank- og finansieringsret, herunder pengeinstitutternes retsforhold. Camphausen er samtidig ph.d.-stipendiat ved FOCOFIMA, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, hvor han forsker i reguleringen af og tilsynet med de finansielle virksomheder.

Han savner, at der kommer nuancer frem i den journalistiske dækning af Bankpakke III, fordi det ikke handler om, at bankerne siger nej til Bankpakke III – de ønsker blot at have muligheden for at sige måske. Og det, at de ønsker den mulighed, uden at blive kritiseret af eksempelvis politikerne, er et af kernepunkterne i hele diskussionen omkring reguleringen af den finansielle sektor i Danmark og Europa.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs