FinansWatch

Kursfusk får investorer til at kræve mere åbenhed

Anklagen om kursmanipulation mod seks af Danske Banks ansatte får nu flere repræsentanter for privatinvestorer til at kritisere obligationsmarkedets manglende gennemsigtighed, skriver Børsen.

Det er umuligt for almindelige investorer, at gennemskue hvad den rigtige pris på en obligation skal være, og markedet bør derfor ændres så alle handler går over fondsbørsen i modsætning til i dag, hvor al handel foregår gennem bankerne. Det skriver Børsen.

En enkelt forvalter har helt droppet at have realkreditobligationer i kundernes porteføljer.

"Vi har på et tidspunkt selv lagt de her obligationer i vores kunders depoter, men vi gør det ikke mere.. Vi har haft ekstremt svært ved at handle dem, og har ikke haft noget indtryk af, om vi har fået de rigtige priser eller ej. Så vi har droppet det," siger direktør i fondsmæglerselskabet Miranova, Rune Wagenitz Sørensen til avisen.

Direktør for fondsbørsen Bjørn Sibbern siger til Børsen, at hans systemer er klar til at håndtere obligationshandlen på samme måde som man i dag kører handlen med aktier.

Fondsbørs tavs om kursmanipulationssag 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs