FinansWatch

Fondsbørs tavs om kursmanipulationssag

Fondsbørsen overvåger hver dag det danske obligationsmarked for at fange ulovligheder, men Danske Banks prismanipulation fra 2009 gik lige igennem. Direktør Bjørn Sibbern er tavs om den konkrete sag.

Foto: Nasdaq OMX

Der var ingen klokker der bimlede hos Fondsbørsens overvågningskontor i 2009, hvor fire af Danske Banks medarbejdere - ifølge anklagen - skulle have presset prisen op på realkreditobligationer for egen vindings skyld.

Alligevel ønsker direktør for Fondsbørsen Bjørn Sibbern ikke at kommentere, hvorvidt hans systemer er tilstrækkeligt effektive,når det gælder obligationsmarkedet.

"Det kan jeg ikke udtale mig om. Vi kender ikke detaljerne i den konkrete case, men jeg kan sige, at vi løbende ser på, om der er ting, vi skal justere, alt efter hvordan markedet udvikler sig," lyder det fra Bjørn Sibbern.

Flere alarmer

Han forklarer, at børsens overvågningssystem er et af de bedste og mest avancerede i verden, og systemet, som er Nasdaqs eget, sælges til mange andre børser.

Systemet overvåger både aktiemarkedet, investeringsforeningsmarkedet og obligationsmarkedet, men som det er indstillet nu, kommer langt de fleste 'alarmer', som direktøren kalder det, når en handel eller aktiekurs tiltrækker sig systemets opmærksomhed, fra aktiemarkedet.

"Vi er flere ting, der giver alarmer på aktiemarkedet, men det kommer også an på, hvordan man sætter systemet op. Men det er normalt, at der er flere sager om kursmanipulation på aktiemarkedet, fordi der er flere aktører her, og aktiviteten er væsentligt større. Det giver flere alarmer," siger Bjørn Sibbern til FinansWatch.

 

 

Danskes kursmanipulationssag trækker tråde til Cibor-sagen 

Statsadvokat: Alvorlig sag mod Danske Bank

Danske Bank og RD sigtes for kursmanipulation 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs