FinansWatch

Kursfusk-sagen: Borgen vil kompensere kunder for tab

Der er endnu ikke et endeligt overblik over de samlede økonomiske tab og gevinster i forbindelse med den påståede kursmanipulation i Realkredit Danmark og Danske Bank, men Thomas Borgen vil kompensere de kunder, der har lidt tab.

DR Nyheder skriver, at Danske Banks topchef gør det klart, at banken vil betale penge tilbage til de kunder, der måtte have lidt tab - eller som er gået glip af en gevinst - i forbindelse med det påståede kursfusk i landets største bank.

"Hvis nogen af dem har lidt finansielt tab, skal de kompenseres," siger han til DR Nyheder.

DR skriver, at kursmanipulationssagen bl.a. handler om en specifik handel fra foråret 2009, hvor en kunde ville sælge obligationer for 12 millioner kroner til Realkredit Danmark.

"Men kunden er tilsyneladende gået glip af en gevinst på 150.000 kroner, fordi medarbejdere i Realkredit Danmark og Dansk Bank manipulerede kursen på obligationen op i forbindelse med handlen ved at lave en 'forhandel' på 50.000 kroner." Det skriver altså dr.dk.

Børsen Finans skriver, uden at angive en kilde, at kursmanipulationen skulle have givet Realkredit Danmark en fortjeneste på ca. 2,3 mio. kr.

 

Statsadvokat: Alvorlig sag mod Danske Bank 

Danske Bank og RD sigtes for kursmanipulation

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser ser smørhul i ny aftale om vindparker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs