FinansWatch

Tavse telefoner på Fyn

Også Totalbankens formand, Poul Juhl Fischer, er åben for at deltage i en fusion. Ligesom Faaborg, Vestfyn og Svendborg er det. Alle vil drikke kaffe, men ingen vil ringe.

Kaffen bliver kold på Fyn. Brunsvigeren tørrer ind. Og OB bliver danske mestre, inden de fynske bankdirektører griber knoglen og ringer til kollegaerne for at høre, om ikke man skulle stikke hovederne sammen og snakke nærmere om et fremtidigt samarbejde.

Ovenstående er muligvis en vel hård konklusion, men at dømme ud fra citaterne fra bankdirektørerne i henholdsvis Sparekassen Faaborg, Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank, så bliver det ikke dem, der tager initiativet til at snakke nærmere med Totalbanken, som qua en presset solvens, vil være et oplagt emne at ringe til, hvis man ønsker at skabe en større bankenhed.

Vil ikke udelukke det

Og nu melder også Totalbankens bestyrelsesformand, Poul Juhl Fischer, sig på banen med drilske og afvigende fingre, der nægter at taste 8 cifre ind og ringe til kollegerne i sektoren. Vel og mærke selvom han – ligesom de andre – er åben over for en fusion.

”Der er ikke noget i spil lige nu på fusionsfronten, men vi er altid åbne overfor en snak om fusioner, hvis der er nogen at snakke med,” siger Poul Juhl Fischer, der har siddet i bestyrelsen i 21 år.

Vi har talt med flere af dine kolleger på Fyn, og de er også åbne overfor en fusion?

”Jeg vil da heller ikke udelukke det. Du finder ikke en modstand mod en fusion i vores institut”.

Vil du tage kontakt til de andre så og undersøge muligheden.

”Njaaaa…. det tror jeg ikke. Nej, det ønsker jeg ikke at svare på her,” siger Poul Fischer Juhl til FinansWatch.

 

Kracht: Totalbanken må finde vejen

Fynske konkurrenter bejler til Totalbanken

Totalbanken-chef: Fuld fokus på kapitalsiden

Regnskab: Totalbanken fyrer og lukker filialer

Totalbankens regnskab lader vente på sig 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs