FinansWatch

Kracht: Totalbanken må finde vejen

Totalbanken må finde ud af om en eventuel fusion er vejen frem, lyder det fra adm. direktør i Svendborg Sparekasse, Svend Erik Kracht.

Foto: Søren Skarby

Svendborg Sparekasse vil gerne være en del af et større pengeinstitut på Fyn. Men om det bliver med Totalbanken, der få dage siden kunne præsentere et minus på bundlinjen, samtidig med at banken annoncerede fyringer og lukninger af filialer, vil adm. direktør Svend Erik Kracht ikke sige noget om.

”Vores strategi er, at vi gerne vil medvirke til et eller andet på Fyn. Men om der kommer til at ske noget, kan jeg ikke sige,” siger han til FinansWatch.

Totalbanken må tage initiativ

Kunne Totalbanken være interessant set fra din stol?

”Det er altid interessant, hvis der er nogle nye låne- og forretningsmuligheder, men det kræver, at Totalbanken selv finder ud af, om det er det, der skal være vejen. Det er ikke noget, vi går ud og siger,” siger han.

Også adm. direktør i Sparekassen Faaborg Claus Sejling har tidligere – og senest i går - meldt sig klar til at etablere et større pengeinstitut på Fyn. Den samme melding kom fra bankdirektør Arne Jakobsen fra Vestfyns Bank.

Man må snakke om

Men det er Totalbanken, der skal tage initiativet, hvis der skal indledes forhandlinger, lyder det fra Svend Erik Kracht.

”Det gælder generelt, det er ikke bare Totalbanken, jeg tænker på her. Det er noget, man skal snakke om. Men det er ikke noget, vi sidder og kigger så voldsomt på,” siger han.

Tidligere på året måtte Svendborg Sparekasse og Sparekassen Faaborg se en planlagt fusion ryge til jorden.

 

 

Totalbank-formand: Vores solvensmargin skal op på 5 procentpoint 

Fynske konkurrenter bejler til Totalbanken

Totalbanken-chef: Fuld fokus på kapitalsiden

Regnskab: Totalbanken fyrer og lukker filialer

Totalbankens regnskab lader vente på sig

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs