FinansWatch

Totalbank-formand: Vores solvensmargin skal op på 5 procentpoint

Totalbanken står lidt vaklende med en solvensmargin på 2,2 pct. Formanden afventer beregninger på effekterne af omkostningsplanen, før næste tiltag sættes i søen.

Totalbanken sejler i nervøst farvand, hvor afstanden mellem bankens individuelle solvensbehov og den faktisk solvens er på beskedne 2,2 procentpoint.

Det er en margin så snæver, at det rimer på handling og bankens ledelse og bestyrelse er da også i gang med at se på, hvilke værktøjer der skal tages i brug for at stå stærkere rent kapitalmæssigt fremover. I første omgang har banken i forbindelse med mandagens regnskab for 3. kvartal lanceret en omkostningsplan, der bl.a. skærer 10 pct. af medarbejderne bort, hvilket svarer til 7 fuldstidsstillinger. Samtidig lægges flere filialer sammen ligeledes i et forsøg på at hæve indtjeningen gennem en mindre omkostningsbase.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs