FinansWatch

Totalbankens regnskab lader vente på sig

Der er bestyrelsesmøde i Totalbanken, der skal godkende bankens regnskab for 3. kvartal. Men mødet trækker ud. (Opdateres)

Assens-baserede Totalbanken, der kæmper med en svag kapital, er bagud rent tidsmæssigt i forhold til den planlagte offentliggørelse af bankens regnskab for 3. kvartal.

Regnskabet skulle lande mellem 17 og 17.30 men i skrivende stund har Ivan Sløk og co. ikke sendt tallene fra juli til september afsted til fondsbørsen. Bankens regnskab er ventet med spænding, bl.a. fordi bankens kapital er under et hårdt pres, hvor fortsat høje nedskrivninger koster dyrt i både bankens resultatopgørelse og balance, trods en forbedret basisindtjening.

Grim start

I seneste regnskab måtte Totalbanken se et minus på knap 55 mio. kr. i øjnene. Underskuddet stammede fra en grim start på året, hvor andet kvartal isoleret set gav banken et overskud på 0,3 mio. kr.

Hvor banken i første kvartal måtte nedskrive på dårlige udlån med knap 80 mio. kr. var det tal i andet kvartal kommet ned på 13 mio. kr. Tilbage i maj måned havde bankens direktør Ivan Sløk et større opgør med Finanstilsynet, hvor tilsynet kom ind og pressede ekstra nedskrivninger igennem for 75 mio. kr., hvor banken selv mente, at det rette niveau var 10-15 mio. kr.

I halvårsregnskabet skrev Totalbanken, at bankens nedskrivningsprocent var på 3,1 pct. mod 0,8 pct. i første halvår 2010.

Det spændende er, hvordan bankens lånebog har udviklet sig i det seneste kvartal. En forværring hos kunderne kan betyde yderligere nedskrivinger og dermed et forstærket pres på bankens spinkle kapital.

Kernekapital dykker

Bankens solvensprocent er faldet fra 17,8 ultimo 2010 til 14,9 pct. da banken smækkede bøgerne i den 30. juni i år. Kernekapitalprocenten dykkede i første halvår med 3 procentpoint til 12,2.

Investorerne på børsen har også været hårde ved Totalbanken, der har handlet aktien ned med 83 pct. i år. Aktien lukkede i dag i kurs 17 efter et fald på mere end 10 pct. Aktien har på det seneste været handlet til en kurs/indre værdi på 0,14, hvilket indikerer, at markedet blot er villig til at betale 14 øre for en krones egenkapital.

FinansWatch forsøger at få en kommentar fra bankdirektør Ivan Sløk.

 

Totalbanken: Kapitaludvidelse er 'mission impossible'

Flere fynske banker under pres

Vanskeligt at spotte svage banker

Totalbanken åben for fusion

Totalbanken: Ingen slipper ud af tilsynets klør

Regnskab: Totalbanken med stort underskud

Tilsynet ude med riven efter tre småbanker

Blødende bank voldsomt uenige med tilsyn 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs